• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki Farklı Tablodaki Değişen Verileri Karşılaştırıp Farklı Olanları Dinamik Listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

YunuS

Yeni Üye
Aldığı beğeni
36
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Merhaba hocalarım, iyi forumlar. Şirkette revize edilen listeleri kontrol etmek için her ay iki büyük tabloyu karşılaştırmam gerekiyor. "Eski_Liste" ve "Yeni_Liste" adında iki sayfam var. İki tabloda da Personel ID, İsim ve Maaş bilgileri yer alıyor.Yapmak istediğim şey şu: Eski listede olup yeni listede maaşı değişen kişileri ya da yeni listeye yeni eklenen personelleri "Fark_Raporu" sayfasında tek bir dinamik formülle (aşağı doğru taşacak şekilde) listelemek istiyorum. Koşullu biçimlendirme ile renklendirmeyi biliyorum ama bana direkt değişenlerin listesi lazım. Klasik formüller çok kasıyor. Yeni nesil DÜŞEYYIĞ (VSTACK), FİLTRE veya YATAYARA türevleriyle bu iki listeyi dinamik karşılaştırmanın en performanslı yolu nedir? Örnek dosyamı ekliyorum, destekleriniz için teşekkürler.

Merhaba hocalarım, iyi forumlar. Şirkette revize edilen listeleri kontrol etmek için her ay iki büyük tabloyu karşılaştırmam gerekiyor. "Eski_Liste" ve "Yeni_Liste" adında iki sayfam var. İki tabloda da Personel ID, İsim ve Maaş bilgileri yer alıyor.Yapmak istediğim şey şu: Eski listede olup yeni listede maaşı değişen kişileri ya da yeni listeye yeni eklenen personelleri "Fark_Raporu" sayfasında tek bir dinamik formülle (aşağı doğru taşacak şekilde) listelemek istiyorum. Koşullu biçimlendirme ile renklendirmeyi biliyorum ama bana direkt değişenlerin listesi lazım. Klasik formüller çok kasıyor. Yeni nesil DÜŞEYYIĞ (VSTACK), FİLTRE veya YATAYARA türevleriyle bu iki listeyi dinamik karşılaştırmanın en performanslı yolu nedir? Örnek dosyamı ekliyorum, destekleriniz için teşekkürler.
Deneyiniz;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Merhaba.

Sadece maaşlar mı kontrol edilecek. Örneğin Bir personel evlenmiş olabilir. Erkek te Bayan da Eşinin soyadını almış olabilir. Bu durumda fark olarak kabul edilip listelenecek mi ?

Merhaba.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Formülünü Deneyiniz. Çalışma mantığı şöyle;
Personel ID : Eski_Liste sayfasında var Yeni_Liste sayfasında yok, Listeler ( Ayrılmış Personel )
Personel ID : Eski_Liste sayfasında yok Yeni_Liste sayfasında var, Listeler ( Yeni Personel )
İsmi : Eski_Liste sayfasında var Yeni_Liste sayfasında değişmiş, Listeler ( İsim Değişmiş )
Üceti : Eski_Liste sayfasındaki ile Yeni_Liste sayfasındaki farklı, Listeler ( Ücret Değişmiş )

Dosyanıza ek başlıklar ekledim. İnceleyebilirisiniz.

İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 152
Hocalarım iyi akşamlar, harikasınız! İki harika çözüm için de ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

KarıncaZ hocam, sorduğunuz soru ve getirdiğiniz çözüm tek kelimeyle muazzam. Ben ilk başta sadece maaş odağında düşünmüştüm ama evlilik nedeniyle soyadı değişenler ya da listeden çıkan (ayrılan) personeller bizim İK süreçlerinde tam bir baş belasıydı. Hazırladığınız Rev01 dosyasını indirdim; ayrılan, yeni giren, ismi değişen ve ücreti değişen şeklinde yaptığınız o kategorize listeleme mantığı tam bir şaheser olmuş. Excel'in dinamik dizi formüllerini bu kadar efektif kullanabilmek gerçekten büyük bir ustalık. Sayenizde aylık kontrol sürem yarı yarıya düşecek.

SNNAY hocam, pratik ve hızlı LET/FİLTRE kurgunuz için size de çok teşekkür ederim. Sadece maaş odağındaki hızlı kontroller için sizin formülünüz de çok iyi bir alternatif oldu, onu da arşivime ekledim.

Emeği geçenlerden Allah razı olsun

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri