• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki farklı tabloda kayıtlardaki farklı değeri nasıl bulabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

savuk

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Elimde İki tablo var.
Birinci tablo ikinci tablonun bir ay önceki hali.
  • Bu güncelleme her ay olacak ve bir önceki ay ile bir sonraki ay sürekli karşılaştırılacak.
  • Yaklaşık 1000 kişilik tablo ve 2000 kişiye kadar da uzayabilir.
  • İki tablodaki kayıtlar aynı sıralı ve aynı sayıda değil. (Güncel tabloda yeni kayıt eklenmiş ve mevcut kayıtlar da değiştirilmiş olabilir.)

Tabloda her bir kayıt sol sütundan başlayarak "| TC No | Öğrenci Adı Soyadı | Sınıfı | Staj Yeri |" şeklinde
Güncel tabloda yeni kayıt eklenmiş ve mevcut kayıtlar da değiştirilmiş olabilir.

Yapmak istediğim: Önceki hali ile güncel tabloyu karşılaştırarak, aynı kalan kayıtları dikkate almayıp sadece staj yeri artan ve yeni eklenen öğrenci kayıtlarını çekmek istiyorum.

Dediğim gibi tablolar her defasında karışık sıralı olacak ya da eklenen yeni kayıtlar sebebiyle aynı öğrenci ismi aynı numaralı satırlarda olmayacak.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya eklemeyi unutmuşsunuz.

Konu Sahibi
Dosya ekleme yetkim olmadığını düşünerek eklememiştim, özür diliyorum.
Örnek dosyayı ekliyorum.

Paylaştığım çözüm powerquery ile yapıldı. VBA çözümü ya da formül çözümü gelmez ise ben bu alternatifi paylaşırım. Gerekirse kısa bir video eklerim. 2016 sürümü kullandığınız için formül çözümü komplike bir formül gerektirebilir.

Konu Sahibi
İlginiz için çok teşekkür ederim. Formül çözümü bizim için daha kullanışlı olurdu. Umarım formül çözümü de gelir.

K2 hücresine yazıp gerektiği kadar aşağıya kopyalayın. Diğer sütunlar için de DÜŞEYARA ile diğer verileri YENİ tablosundan çekersiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

1762201973431.png

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederim. Bir ricam daha olacak mümkünse.
İlk tabloda yer alan öğrencilerin staj yeri sayısını, ikinci tablodakilerle karşılaştırıp aynı olanlar için karşısına aynı yazdırabilir miyiz?

Konu Sahibi
İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Cevaplarınız doğrultusunda sorun çözüldü.

Rica ederim, konuyu "çözüldü" durumuna alırsanız iyi olur. Kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri