• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru İhtiyaç listesi sorgusunda hata alıyorum

Climanjaro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhabalar.

2006 yılında çalıştığım iş yerinde kullanmak için hazırladığım (etraftan ve yardım menülerinden destek alarak) makroyu yeni iş yerindeki ürünlere uyarlamaya çalıştım ancak bir noktada hata alıyorum.

Ekte göreceğiniz haftalık plan ve ürün ağaçlarının olduğu excellerde amacım şu:

ürün ağaçları dosyasında ilk sayfa "ürün listesi". buraya girilen rakamlar devamındaki ürün detaylarının olduğu sayfalardaki plan kısmına işleniyor.
Haftalık malzeme toplamı dosyasında makroyu çalıştırdığımda planlanan miktar kadar ürünlerde hangi malzemeden ne kadar kullanılıyor bu bilgiyi getirmesini istiyorum.

Hata "EvNet.Remove (1)" kısmında veriyor ancak muhtemelen bu noktayı atlarsam ilerisinde yine verecek.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

volki_112
Hocam makroyu çalıştırınca aşağıdaki hatayı veriyor.
(her iki dosyanın da aynı klasörde olması gerekiyor)

Ekli dosyayı görüntüle 33463

Debug dediğim zaman da aşağıdaki hatayı veriyor:

Ekli dosyayı görüntüle 33464
hocam bir kaç yol denedim. bende de bu hatayı verdi. belki sizin pc de olan bir şeyden dolayı sizde çalışabilir dedim ama çalışmadı. Benim bilgimi aşıyor bu. Kafa karışıklığı olmasın diye üstteki mesajımı sileceğim. Orijinal dosyadan devam etsin konu

Yapmak istediğiniz Ürün Ağaçları dosyasının ÜRÜN LİSTESİ sayfasındaki verilerin, HAFTALIK MALZEME TOPLAMI dosyasındaki toplam sayfasına mı aldırmak istiyorsunuz?

Konu Sahibi
Alicimri
Hocam listesi sayfasındaki "toplam" da yazan rakam haftalık plan toplamı.
Ben toplam plandaki ürünleri üretecek malzememe depoda var mı diye kontrol etmek istiyorum.
Makroyu çalıştırınca şu şekilde bilgilerin gelmesi lazım.
miktar yazan kısım 1 üründe kullanılan miktar
toplam rakam ise haftalık planın verildiği "ürün listesi" sayfasındaki "toplam rakam"ın birim miktar ile çarpımı.

1744985440256.png

Daha sonra da TRM KODU kısmının alt toplamını alıyorum.
Yani malzemeler ortak ve bir kaç üründe de kullanıldığı için genel toplamını bu listede görüyordum.

Yapmak istediğim bu..

Konuyu tam anlamadım.
Sadece ÜRÜN TEKNİK RESİM KODU/ÜRÜN ile sonuç alamazsınız.
Ancak TRM KODU kodunu da belirterek karşılaştırma yapabilirsiniz.
STOK ADI aynı olan ama TRM KODU farklı olan kayıtlarınız var.

Konu Sahibi
Konuyu tam anlamadım.
Sadece ÜRÜN TEKNİK RESİM KODU/ÜRÜN ile sonuç alamazsınız.
Ancak TRM KODU kodunu da belirterek karşılaştırma yapabilirsiniz.
STOK ADI aynı olan ama TRM KODU farklı olan kayıtlarınız var.

Şöyle anlatayım:

1. ürün ağaçları dosyasındaki ilk sayfa "haftalık plan" olacaktı, ben yanlışlıkla "ürün listesi yazdım". Ordan karışmış olabilir.
2. Haftalık planda "4330400800" ürün 800 adet üretilecek görünüyor.
3. Yine bu dosyada bir sonraki sayfada 4330400800 ürününe ait malzeme ve kullanım miktarları görünüyor. "H" sütununda da miktarların plan ile çarpımı sonucunda malzemeden ne kadar ihtiyaç var o görünüyor.
4. Haftalık malzeme toplamı dosyasında da TRM kodundan hangi ürünlerde ne kadar kullanılıyorsa listelesin istiyorum. Bu listeyi en sonunda alt toplam alarak kontrol ediyordum makroda.
Stok adı farklı olup TRM kodu aynı olan olmaması lazım. 1 kodun 1 adı olur.
Belki ben yanlış yazmışımdır.
Bana lazım olan ürün adı, TRM kodu ve plana göre toplam rakam.

Versiyonunuz 365 olduğu için ekteki gibi bir çalışma işinizi görmez mi ?

Ekli dosyalar

Geri