• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücreye yazılan veriye göre yeni resim çağırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sercanserdar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
1628023577489.png

Merhaba benim bir sorum var. Yukarıdaki görselde de gösterdim. Tablo dışında satırda örneğin video yazdığında N15 hücresine video görseli gelecek. Çok araştırdım ama bulamadım, verilen örneklerin hepsinde dinamik görsel olarak yapılmış, yani o hücreye önceden resim eklenmesi gerekiyor ki yazılan veriye göre o resim değişsin. Ama benim istediğimde her satıra sonsuza kadar dinamik resim ekleyemeyeceğim için ve bu gereksiz olduğu için her veri eklendiğinde o satırda yazılana göre hücreye resim yeni resim çağırılacak. Bunu nasıl yapabilirim ? Şimdiden teşekkürler.

Konu Sahibi
Excel de resim çağırmak

Hocam açıklamada da söyledim, bunların hepsine baktım, bu örneklere göre benim her satıra önceden bağlı resim eklemem gerekiyor. Bunu söylemiyorum ben. Asıl olay benim her satıra resim eklemeden resmin kendi çağırılması başka bir hücrede yazan veriye göre. Çünkü başka bir formdan veri girişi yapacam tabloya.

Ya da şöyle de olabilir ben formda atıyorum facebook ikonunu tiklediğimde tablodaki ilgili hücreye facebook ikonu gelsin (benim hücreye önceden resim eklemem gerekmediği şekilde) Bunu soruyorum ben.

Konu Sahibi
Evet arkadaşlar sorunu kısmen çözdüm makro kullanarak. Ama bu sefer de bu makro tek bir hücre için çalışıyor. Mesela AD15'e "Yes" yazıldığında N15'e resmi getiriyor. Fakat bunu sütundaki tüm satırlarda nasıl aynı şekilde çalıştıracam ? Target adresi nasıl belirlemem gerekiyor ? Yani istediğim şu, AD16, AD17, AD18, e de "Yes" yazdığımda N16 N17 N18 hücrelerine de resimleri getirmeli.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri