• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücreye tıklandığında vba ile kopyalama fonksiyonu yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Aldığı beğeni
210
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstatlarım.

Çok kıymetli bir talebim olacak.

Excelimizde kopyala yapıştırı gerek Mouse ile gerekse ctrl+c/ctrl+v ve ctrl+x kes ve yapıştır ile yapabiliyoruz. Farklı bir fonksiyon bildiğim kadarıyla yok.

Can alıcı sorum exceli açtık hücreye 1 kere tıkladık kopyalasın :) yapıştırması farklı bir uygulama üzerine olacağı için önemli değil.

Bunu fonksiyon ile yapamayız bildiğim kadarıyla bu kapsamda vba kod ile yapabilmemiz mümkün müdür?

Desteklerinizi talep eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Konu Sahibi
Alparslan Üstadım Selam,

Öncelikle desteğin için teşekkür ederim.
Paylaştığın kod amacına ulaştı.

Peki kodu biraz daha geliştirmek istesek mesela;

A2 hücresine geldim kopyaladı alt+tab tuşları ile mauseyi kullanmadan yapıştırma işlemi yapılacak uygulamaya geçtim burada yapıştırma işlmenide yaptırabilirmiyiz ctrl+v yapmaksızın? Bu pek mümkün gelmiyor ama yapıştırma yapılacak kısım farklı bir uygulama olduğu için yinede bir danışmak isterim. Eğer böyle bir işlem gerçekleşir ise alt+tab ok alt+tab ok tuşları ile seri bir şekilde işlemi gerçekleştirmiş olacam.

Diğer danışmak istediğim ise A2 kopyaladım alt+tab ile yapıştıralacak uygulamaya geçtim yapıştırdım yine alt+tab ile excele geri geldim aşağı ok tuşu ile A3 geçtim burada A2 yi boyattırma imkanımız olurmu bu böyle devam edecek her hücrenin kopyalama ve alt satıra geçilmesi durumunda bir üst satırı boyamasını sağlayabilirmiyiz?

Kıymetli desteklerinizi talep eder, hayırlı geceler dilerim.

Saygılarımla,

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
ubak Hocam kopyalama ve boyama işlemi tamam. Yapıştırma fonksiyonu nu sanırım yapamıyoruz anladığım kadarıyla. Eğer yapılamıyor ise yapıştır ma fonksiyonu konuyu kapatabiliriz.

Alparslan hocama ve ubak hocama destekleri için teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.

Yapıştıracağınız uygulama nedir?

Konu Sahibi
Yapıştıracağınız uygulama nedir?
ubak hocam şirketin softek isimli bir uygulaması var yani bir yazılım. Bu uygulama üzerinde açılan ekrana sadece ürün id girişini yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra f6 ile kayıt işlemi yapıp sırasıyla exceldeki id ler ile devam ediyoruz. Eğer yapıştırma işleminide yapabilir isek tab tuşları arası geçiş yapıp sadece bir f6 işlemi ile süreci tamamlıyor olacağız. Şu ana kadar paylaşılan kodlar işimizi gördü fakat böyle bir işlemide yani yapıştırma işlemini de yapabilir isek çok daha güzel olacak.

Çok sağlıklı çalışır mı bilmiyorum ama.

HTML:
C++:

Konu Sahibi
Hocam,
Kopyalama esnasında;

AppActivate "softek" 'Uygulamamızı açıyoruz. ALT TAB gibi düşünün.
Bu kısımda hata alıyorum.

Aslında işlemi tam yapacak burada hata veriyor. Bu iş olur gibime geliyor ☺️

Kontrol edebilir misiniz tekrardan.

Çok teşekkür ederim.

Şu şekilde deneyiniz.

HTML:
C#:

Çözüm
Konu Sahibi
Şu şekilde deneyiniz.

HTML:
C#:
ubak Hocam,
Şu an ofiste sana 8 kişi dua ediyoruz.
Beklentimin çok çok üstünde bir fonksiyon oldu ve acayip hızlandırdı süreci.
Çok çok teşekkür eder, hayırlı cumalar dilerim.
Elinize, emeğinize sağlık.
Varolun..
Saygılarımla,

Konu Sahibi
Şu şekilde deneyiniz.

HTML:
C#:
ubak hocam selam,

Kod mükemmel çalışıyor arkadaşların işini çok kolaylaştırdı anlatamam görmeniz lazım.
Bu kolaylığa bir ek daha yapabilmemiz mümkün müdür?
Mesela yapıştırma işlemi sonrası f6 bastırma gibi :)
Paylaştığınız koda ilaveten veriyi yapıştırdıktan sonra F6 tuşuna basmış gibi bir fonksiyon yapabilirsek çok daha güzel bir işlev olacak.
Bu konu da da olur veya olmaz desteklerinizi talep ederim.

Saygılarımla, iyi çalışmalar.

Application.SendKeys "^v" satırının altına ekleyiniz.
Application.SendKeys "{F6}" 'F6 bastırıyoruz.

Konu Sahibi
Application.SendKeys "^v" satırının altına ekleyiniz.
Application.SendKeys "{F6}" 'F6 bastırıyoruz.
Hocam çok çok teşekkür ederim tekrardan. Varolasın...

Emeğine sağlık..

İşlem tamamdır...

• Beğen
İfadeler: NHT
Konu Sahibi
Merhaba Ümit Bakacak Hocam,

Hücreye tıklandığında vba ile kopyalama fonksiyonu yapılabilir mi?​

Hocam bu konuyu çözmüştük üstünden de baya zaman geçti fakat konuyla ilgili bir şey daha sormak ve danışmak isterim.

Şimdi mevcutta mouse tık ile ilerliyoruz. Şöyle bir aksiyon alabilir miyiz? Bir buton koysak BAŞLA diye excel kendi içinde otomatik bir alt satıra geçerek 3-4 saniyede bir kopyala yapıştır işlemi yaptırabilir miyiz? Mevcut sizin paylaştığınız koda ilaveten.

Mümkün olması durumunda desteklerinizi talep ederim. Yeni konu açmadan konu üzerinden ilerlemek istedim. Gerek var ise yeni konu açarım bilgi vermeniz durumunda.

HTML:
Kod:

Şöyle yapalım.
Diyelim kopyalanacak alanımız a2:a10 arası olsun. Eğer siz düğmeye bastıktan sonra listenin başından sonuna kadar her hücreyi kopyalayıp sizin kullandığınız programa yapıştıracak ve sonra programda kayıt işlemini yapması için F6 bastıracak iseniz...
Her hücrede Exceli aç sonra Softek aç sonra tekrar Excel aç yerine biz Softek uygulamasını bir kez açalım a2 den başlayıp a10'a kadar bütün hücrelerin işlemini kop-yap f6 ile bitirsin.

Son düzenleme:
Konu Sahibi

Merhaba Ümit Bakacak Hocam,​

Video ile yaptığımız işlemi linkte paylaştım. Excel dosyasının ürün ıd kısmı yani a hücresinin aralığı her irsaliyede belirsiz. Yani bazen 1000 satır ise bazen 400 satır oluyor. Bu durum sıkıntı değil kodda aralığı her seferinde belirleriz yeter ki mouse tıkıda ortadan kaldıralım. Yani exceli açalım softek ekranını açalım hazırlayalım ve excele gelelim butona tıklayalım manuel yaptığımız tıkı kendi kendine yapsın. Kaldıki zaten açıkcası bu kadarını da beklemiyor iken manüel yapılan kop-yap f6 işlemini bir tık ile çözdünüz :) herhalde otomatik işlemi de yapılabilir diye düşünüyorum. Daha doğrusu siz bu işi de çözersiniz :) Saygılarımla,

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Zaten keşfetmişsiniz ama programı kullanırken bilgisayarınızda sadece Excel ve sizin uygulamanız açık olsun.
Sayfanıza bir düğme ekleyip bu makroyu düğmenize atayınız. Buyurun:

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Zaten keşfetmişsiniz ama programı kullanırken bilgisayarınızda sadece Excel ve sizin uygulamanız açık olsun.
Sayfanıza bir düğme ekleyip bu makroyu düğmenize atayınız. Buyurun:

HTML:
Kod:
Ümit Bakacak hocam,
Tek kelime efsane bir sistem oldu. Elinize, emeğinize sağlık. Ufak bir sorun var yalnız; softek bazen sistem kaynaklı duruyor hata veriyor bu durum bu işlem ile alakalı değil tamamen şirket ağı ile alakalı. Softek hata verdiğinde yapıştırma işlemini yapmıyor olsada excel işleme devam ediyor kopyalamaya devam ediyor. Softek hata verdiğinde duruyor ve ekrana hataya dair bilgi veriyor. Böyle olunca hata verdiğinde kaldığımız yeri bilemiyoruz. Softek hata verdiğinde excel işlemi durdurma gibi bir olasılık var mıdır? Tekrardan teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Bizim softek uygulamasının sağlıklı bir şekilde çalışıp çalşmadığını takip edebilmemiz için kullandığınız programn API'sine ihtiyacımız var. Bu bizim için bir seçenek değil. Bu sebeple makro çalışırken sizin taip etmeniz gerekecek. Softek hata verdiğinde Exceli tıklayıp Ctrl + Pause Break ile işlemi durdurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri