• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücredeki Değere Göre Satırı Diğer Sayfaya Kopyalama Makrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ZZuhal

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar, elimde büyük bir sipariş takip listesi var. Sayfa1 üzerinde tüm siparişleri tutuyorum. "G" sütununda ise siparişin durumu yazıyor (Tamamlandı, Bekliyor, İptal Edildi şeklinde).
Benim istediğim şu: Ben durum sütununu "Tamamlandı" olarak değiştirdiğimde, o satırın tamamı otomatik olarak kopyalansın ve "Sayfa2" (Tamamlananlar sayfası) isimli sayfanın en altındaki boş satıra gitsin. Sayfa1'deki o eski satır da silinebilir ya da kalabilir, iki türlüsü de işimi görür.
Bunu formülle yapmaya çalıştım ama veriler sürekli yer değiştirdiği için alt alta düzgün listelenmiyor. İşin içinden çıkamadım, makro ile (VBA) butonlu veya otomatik çalışan bir kod yazmamız mümkün müdür?
Örnek bir şablon dosya ekliyorum, şimdiden destek veren hocalara teşekkür ederim.

Deneyiniz.
Çift taraflı çalışır.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam elinize emeğinize sağlık, dosyayı indirdim şimdi denedim.
Tam istediğim gibi olmuş valla, durumu değiştirdiğim an satırı direkt diğer sayfaya aktarıyor. Beni her gün tek tek kopyala yapıştır yapma derdinden, vakit kaybından kurtardınız. Kodlar da çok temiz çalışıyor, dosyada hiç kasma donma yapmadı.
Destekleriniz için çok teşekkür ederim hocam.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri