• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Hücrede Aynı Olanları Farklı Renge Boyama

samet.

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba

Ekte paylaştığım gibi bir rapor sayfam var, kart numarası sonu aynı olanları farklı farklı renklerde boyamak mümkün mü ? bu tablonun altına her gün ekliyorum. Koşulu biçimlendirme ile aynı olanları bulabiliyorum ancak; bana, örneğin sonu 7548 ile bitenleri örneğin mavi, 4925 ile bitenleri yeşil boyamasını istiyorum.

Nasıl yapabilirim

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Merhaba
Cevabınızı tam olarak anlayamadım.

Koşullu biçimlendirme>Hücre vurgu kuralları>Yenilenen değerler formülünü yaptım ben ama Benim yapmak istediğim, yenilenen değerlerin içinde de kendi arasında farklı olanları farklı renk yapması. Bunu yaptığımda tüm aynıları değerleri tek renk yapıyor. İlk mesajımda örnekteki gibi 7548 ile bitenleri örneğin mavi, 4925 ile bitenleri yeşil boyama olayı yapabilecek formül varmı acaba ?(burada renk önemli değil random bi farklı renkler olsun fark etmez)

Yani sütunu seçip formül uyguladığımda, her aynı değer farklı farklı renk olarak uygulayabilecek bir formül arıyorum yani.

Veri Doğrulama ile olmaz, dosyanızdaki duruma göre 100 den fazla ayrı renk belirlemek gerekiyor.
Bir Kart Numarasına çift tıklayınca aynı olanlar geçici olarak renklenmesi yada bu Kart Numarasına göre filtrenmesi gibi bir makro yazıla bilinir.

Son düzenleme:
Ekteki dosyalardan biri kart numarasına çift tıklayınca filtreleme yapıyor, diğeri ise msgboxda aynı değerde olanların hücre adreslerini listeliyor.
Filtrelemeyi kaldırmak için F sütunun dışındaki bir hücreye çift tıklayın.

Ekli dosyalar

Merhaba
Cevabınızı tam olarak anlayamadım.

Koşullu biçimlendirme>Hücre vurgu kuralları>Yenilenen değerler formülünü yaptım ben ama Benim yapmak istediğim, yenilenen değerlerin içinde de kendi arasında farklı olanları farklı renk yapması. Bunu yaptığımda tüm aynıları değerleri tek renk yapıyor. İlk mesajımda örnekteki gibi 7548 ile bitenleri örneğin mavi, 4925 ile bitenleri yeşil boyama olayı yapabilecek formül varmı acaba ?(burada renk önemli değil random bi farklı renkler olsun fark etmez)

Yani sütunu seçip formül uyguladığımda, her aynı değer farklı farklı renk olarak uygulayabilecek bir formül arıyorum yani.
Listedeki benzersiz kart sayısı 326.
Yani her benzersiz numara için yeni bir renk üretileceği için 326 tane farklı renk istiyorsunuz. Malumunuzdur ki bu mümkün değil.
Birbiri ile farklı olan kodlarda renk çakışması olmaması mümkün değil.

Ekteki dosyada istediğiniz gerçekleşiyor fakat dediğim gibi farklı kodlara mükerrer renk olmasını engellemek mümkün değil.
Daha az farlı kod olsa isteğiniz gerçekleşir
Dosyaya Liste adında yeni bir sayfa eklenmiş ve Kart numaraları kopyalanıp yinelenenler kaldırılmıştır.

Bence renklendirme yerine farklı bir metot işinizi görebilir. Tam olarak renklendirme ile neyi amaçladığınızı anlatırsanız çözüm arayabiliriz.

Ekli dosyalar

Geri