• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre Renk İçeriğini Şarta Bağlı Kopyalama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AKALKAT

Yeni Üye
Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Sn. Patronum,

Sizin çözüme ulaştırdığınız sorumda 1-2 yanlış hesaplama bulunmakta vaktiniz varsa onları tamamlayabilirmisiniz.

1. Sonuç kısmında 1 Mayıs günü yanlış hesaplıyor. Resmi tatil yada Hafta Tatili gibi hesaplamıyor.
2. Mesai Çizelgede bulunan H.İçi ve H.Sonu Yemek hesaplamasında 4 saat ve altı olan çalışmalarda yemek saatine eklemesin.
3. Sonuç sayfasında kırmızı ile boyadığım sütunları kaldırabilirmisiniz. Çünkü Sonuç kısmında sadece H.İçi ve H.Sonu mesai toplaması yapsın yeterli.
Burdaki bilgiyi Mesai çizelge kısmında karşılaştırıyorum.
4. Sonuç karşılaştırma diye sütun ekledim. Sonuç kısmındaki çıkan sonuçları Mesai Çizelge sayfasında kontrol ediyorum.

Selam saygı ve hürmetlerimle

Deneyiniz.

Konu Sahibi
SONUÇ SAYFASINDA HAFTA İÇLERİNDEN 8 SAAT DÜŞÜLÜYORDU. ONLARDAN 0,5 YARIM SAAT DÜŞÜLMÜŞ.

Deneyiniz.

Konu Sahibi
Sn. Patronum
Biliyorum size çok zahmet verdim. Çok özür dilerim. Yüzsüzlüğümü bağışlayın lütfen.

1. Sonuç sayfasında 1 Mayıs hesaplanmamış.

2. Eğer vaktiniz müsaitse son kez bir ekleme yapabilirmisiniz. Mesai çizelgesi sayfasında benim eklediğim kontrol kısmında Kontrol ettiğimde sonuç yanlış çıkıyor.
Mesai Çizelgesi sayfasında çalışma saati 4 ve 4 ün altında ise sonuç sayfasında çalışma saatinden 7,5 saat çıkarsın.
(Q4 hücresi 3,5 saat Mesai çizelgesinde FM hesaplaması doğru ancak sonuç sayfası Q4 hücresinde çalışma saatinden 8 çıkardığımızdan -4,5 veriyor. Bunun 4 ve 4 ün altındaki çalışmada 7,5 saat çıkarırsak tamam olacak.)

Olması gereken şekli her iki sayfa içinde bir alt satıra gerekçesi ile yazarak dosyayı paylaşın

deneyiniz.

orada kaç yazması lazım ve neden

Konu Sahibi
Mesai çizelgesi sayfasında 1 mayısta 8 saat çalışma var yarım saat yemek düşülüyor. Sonuç sayfasında da 7,5 olması gerekiyor.
Aynen 19 Mayısta olduğu gibi Yani Hafta Tatilinde durum neyse Resmi tatilde de aynı mantık.

Deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri