• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre kopyalamayı engelleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mavisiyah01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
29
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba.
Excelde deneme isimli sayfada E sütunu, deneme1 isimli sayfada F sütunundaki hücrelerin kopyalanmasını engellemek istiyorum. Hücre kilitleme işime yaramıyor çünkü ben veri girmeye devam etmek istiyorum. Sadece kopyalamayı engellemek istiyorum. Mümkün müdür?

Excel'de belirli hücrelerin kopyalanmasını engellemek doğrudan mümkün değil, çünkü Excel, hücrelere veri girmeyi ya da hücreleri kopyalamayı kısıtlamak için hücre kilitleme gibi bir özellik sunuyor, ancak yalnızca kopyalamayı engelleme gibi bir özellik yoktur.

Kopyalama işlemini doğrudan engellemek olmasa da, belirli hücrelere yalnızca belirli türde veri girmeyi engelleyebilirsiniz. Bu, kullanıcının bu hücrelere veri girmesini kısıtlar, ancak kopyalamayı engellemez.

Kopyalanmasını engellemek istediğiniz hücreyi seçin.
"Veri" sekmesinden "Veri Doğrulama"yı tıklayın.
Karşınıza gelen pencerede, yalnızca belirli veri türlerine izin verebilirsiniz. Örneğin, yalnızca sayılar ya da tarih girişi yapmasını sağlayabilirsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Bu makro, "deneme" isimli sayfadaki E sütununda yapılan her türlü değişikliği kontrol eder ve kopyalama yapılmasını engeller. Ancak kopyalama yerine, hücreye bir veri girilirse, işlem geri alınır.

Excel dosyasını şifreleyebilir ve sadece belirli kişilerle paylaşabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar yalnızca belirlediğiniz hücrelere erişim sağlayabilir. Fakat bu, yine de kopyalamayı doğrudan engellemektense sadece erişim kısıtlaması sağlar.

Bu yöntemlerin her biri, kopyalama engellemek için doğrudan bir çözüm sunmaz, ancak dolaylı yollarla bazı sınırlamalar getirebilir. Gerçekten etkili bir kopyalama engelleme özelliği Excel'de bulunmamaktadır.

Merhaba.
Excelde deneme isimli sayfada E sütunu, deneme1 isimli sayfada F sütunundaki hücrelerin kopyalanmasını engellemek istiyorum. Hücre kilitleme işime yaramıyor çünkü ben veri girmeye devam etmek istiyorum. Sadece kopyalamayı engellemek istiyorum. Mümkün müdür?
deneme sayfasının modülüne
HTML:
Kod:
deneme1 sayfasının modülüne

HTML:
Kod:

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri