• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru hücre kaydırma

Fahri44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
günaydın herkese hayırlı sabahlar öncelikle belirteyim sizler kadar profesyonel excel ustası değilim yedek parça satıcısıyım işimle alakalı listeleri elimden geldiğince excelde birşeyler yapıyorum. fakat bir sorum olacak eklediğim dosyada A3 hücresinde bulunan veriden aşağı ok tuşu ile ilerlerken sağda veri bulunan B3,C3,D3,E3,F3,G3 hücrelerinide işaretleyerek aşağı veya yukarı hareket etmek istiyorum.Yardımlarınız ve cevabınız için çok teşekkür ederim.Konuyu açmadan önce forumda aradım fakat bulamadım yada yanlış arama yaptım.eğer hatam var ise özür dilerim herkesden

Ekli dosyalar

açılışta makroyu etkinleştiriniz sen A sütununda aşağı-yukarı ok tuşlarıyla gezinirken otomatik olarak A:G aralığını seçili tutar.

Eğer amacın A3’ten başlayıp aynı satırdaki B–G sütunlarının da seçili kalması ise:

Shift + Sağ Ok tuşlarıyla seçim alanını A3:G3 yap
Shift tuşunu bırakmadan sadece Aşağı Ok / Yukarı Ok tuşlarına bas
✔ Böylece Excel seçim alanını tam satır bloğu olarak aşağı-yukarı taşır.
✔ Tam olarak istediğin davranışı sağlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
FARKLI bir alternatif çözüm olsun istedim..
HÜCRE işlevi ve Ad Tanımlamalarıyla yapıldı. (Koşullu biçimlendirmede Alan Kesişimleri kullanılamadığından dolayı Ad Tanımlaması yapılarak kullanıldı.)

Açıklamalar aşağıdaki resimde yapılmaya çalışıldı.
A3 hücresinde bulunan veriden aşağı ok tuşu ile ilerlerken
A kolonundaki Aktif Hücre, Koyu Kırmızı Dolgu ve Koyu Beyaz yazı ile koşullu biçimlendiriliyor.
Aktif Hücrenin sağındaki B : H kolonlarında ise, eğer BOŞ ise (veri yoksa) Renk YOK, Veri varsa eğer, veri olan hücreler, Dolgu Rengi Sarı ve Koyu Siyah yazı ile koşullu biçimlendiriliyor.

1765123650811.png

Ekli dosyalar

Geri