• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre İçindeki Kelimeleri Kendi İçinde Alfabetik Sıralama Formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

YunuS

Yeni Üye
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Selamlar herkese, hayırlı işler.
Elimde bir tedarikçi listesi var. Excel'de her satırda, tek bir hücrenin içerisinde yan yana virgülle ayrılmış marka veya şehir isimleri yazıyor. Örneğin A2 hübresinde aynen şu şekilde duruyor: Bursa, Adana, İzmir, Ankara
Benim istediğim, bu hücrenin içindeki kelimeleri yan sütuna (B sütununa) kendi içinde alfabetik sıraya dizerek yazdırmak. Yani yukarıdaki örneğin B2 hücresinde otomatik olarak şu şekle dönmesi gerekiyor: Adana, Ankara, Bursa, İzmir

Bunu her satır için tek tek kes yapıştır yaparak düzeltmem imkansız çünkü listede yüzlerce satır var. Ofiste Office 365 kullanıyoruz. Metni sütunlara dönüştür yapmadan, doğrudan yan hücreye formül yazıp aşağı çekerek bu hücre içi alfabetik sıralamayı nasıl yapabiliriz?
Yardımcı olacak hocalara şimdiden çok teşekkür ederim, örnek exceli ekte paylaşıyorum.

Çözüm
Elimde bir tedarikçi listesi var. Excel'de her satırda, tek bir hücrenin içerisinde yan yana virgülle ayrılmış marka veya şehir isimleri yazıyor. Örneğin A2 hübresinde aynen şu şekilde duruyor: Bursa, Adana, İzmir, Ankara
Benim istediğim, bu hücrenin içindeki kelimeleri yan sütuna (B sütununa) kendi içinde alfabetik sıraya dizerek yazdırmak. Yani yukarıdaki örneğin B2 hücresinde otomatik olarak şu şekle dönmesi gerekiyor: Adana, Ankara, Bursa, İzmir

Bunu her satır için tek tek kes yapıştır yaparak düzeltmem imkansız çünkü listede yüzlerce satır var. Ofiste Office 365 kullanıyoruz. Metni sütunlara dönüştür yapmadan, doğrudan yan hücreye formül yazıp aşağı çekerek bu hücre içi alfabetik sıralamayı...

Bunu her satır için tek tek kes yapıştır yaparak düzeltmem imkansız çünkü listede yüzlerce satır var. Ofiste Office 365 kullanıyoruz. Metni sütunlara dönüştür yapmadan, doğrudan yan hücreye formül yazıp aşağı çekerek bu hücre içi alfabetik sıralamayı nasıl yapabiliriz?
Yardımcı olacak hocalara şimdiden çok teşekkür ederim, örnek exceli ekte paylaşıyorum.
Deneyiniz;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Bu alternatifte regex ifadelerle metni bölme örneği HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Selamlar hocalarım, çözümler için çok teşekkür ederim. İki formül de birbirinden yaratıcı olmuş gerçekten.
SNNAY hocam, yazdığınız formül tam olarak ihtiyacımı karşıladı. Hücrenin içindeki metni önce parçalayıp sonra kendi içinde sıraya dizme mantığı çok iyiymiş, asıl listeme ekledim sorunsuz şekilde dönüştürdü hepsini.
askan hocam, sizin paylaştığınız regexli alternatif de tam bir mühendislik işi olmuş valla. Excel'de bu yeni formüllerle neler yapılabileceğini görmek harika. İleride daha karışık tablolarda kullanmak üzere bunu da bir kenara not ettim, elinize sağlık.

Deneyiniz.
HTML:
C++:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri