• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre değeri değiştikçe farklı bir hücrede tarih yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AYERKA

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba
Oluşturduğum tabloda günlük veriler otomatik olarak tabloya yazdırıyorum. Fakat aynı hücre içindeki değer peş peşe 10 gün değişiyor sonrasında değer sabit kalıyor. Benim yapmaya çalıştığım günlük olarak hücre değerinin karşısına tarih yazdırmak ve değer değişmediğinde ki en son tarihi sabit olarak görmek. Tabii ki bu işlemi 150-200 satırlık tabloda yapmam gerekiyor. Bu sorunumu formüllerle çözmeye çalıştım fakat olmadı. Kod yazma noktsında da tecrübem olmadığı için bana yardımcı olabilecek arkadaş arıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Sayın @AYERKA ,
formül kullanılmadı.
makro kodları kullanıldı.
Aşağıdaki kodu bir modül içine yapıştırın ve
sayfaya ekleyeceğiniz bir butona bu kodu makro olarak atayın.
HTML:
PHP:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Bu konuyu örnek bir dosya ile açıklamanız daha uygun olur. Zira hangi sütunlara, hangi yöntem ile otomatik veri alıyorsunuz bilinmesi gerekiyor.

Merhaba

@Alparslan arkadaşımızın da belirttiği üzere örnek dosya paylaşır mısınız?

Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba
Oluşturduğum tabloda günlük veriler otomatik olarak tabloya yazdırıyorum. Fakat aynı hücre içindeki değer peş peşe 10 gün değişiyor sonrasında değer sabit kalıyor. Benim yapmaya çalıştığım günlük olarak hücre değerinin karşısına tarih yazdırmak ve değer değişmediğinde ki en son tarihi sabit olarak görmek. Tabii ki bu işlemi 150-200 satırlık tabloda yapmam gerekiyor. Bu sorunumu formüllerle çözmeye çalıştım fakat olmadı. Kod yazma noktsında da tecrübem olmadığı için bana yardımcı olabilecek arkadaş arıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Sayfanın kod bölümüne yapıştırın.
H sütununda değişiklik olursa,
I sütunununa tarih atar.
HTML:
PHP:

Konu Sahibi
Sayfanın kod bölümüne yapıştırın.
H sütununda değişiklik olursa,
I sütunununa tarih atar.
HTML:
PHP:
Öncelikle ilgi ve alakanız için teşekkür ederim
Hücrede bağlantılı formüller olduğu için ekde ki dosyada formülleri silmek zorunda kaldım. Sorun olan konu değeri değişen hücrede formül var. formülle değişti için tarihde değişim yapmıyor.

Hücrede bağlantılı formüller olduğu için ekde ki dosyada formülleri silmek zorunda kaldım. Sorun olan konu değeri değişen hücrede formül var. formülle değişti için tarihde değişim yapmıyor.
Neden ? Çok mu gizli formül . Eğer formül olan hücreye formülün değeri aktarılırsa isteğiniz olur diye düşünüyorum.
Formüllü bir dosya ekleyin. Nasıl çalıştığını görelim.

Konu Sahibi
Merhaba
F sürtununda =DÜŞEYARA(B4;'[ENJEKSİYON TAKİP (MAYIS).xlsm]SİPARİŞLER'!$A$4:$D$616;4;0) şeklinde bir formülüm var. Yani veriyi başka bir dosyadan alıyor ve I sütununa da veri değiştikçe taih yazması gerekiyor. GALAPAGOS malesef ki göndermiş olduğunuz formül ile olmadı. Herhalde ki F sütunundaki değer başka bir dosyadan veri aldığı için çalışmadı

Konu Sahibi
Merhaba
Suskun dediğiniz gibi yazılan kodlamada formül olan hücredeki sayı değerini başka bir hücreye yazdırıp o hücrenin değerinin değişmesi ile tarih değişiminin yapılabileceğini düşünüyorum.Fakat yazılım bilgim olmadığı için yapamıyorum. F sürtununda =DÜŞEYARA(B4;'[ENJEKSİYON TAKİP (MAYIS).xlsm]SİPARİŞLER'!$A$4:$D$616;4;0) şeklinde başka bir dosyadan veri okuyan bir formülüm var.

Evet , benim paylaştığım dosya AYNI dosyadan veri alan formüller ile istenilen sonucu veriyordu. Ancak sonradan öğrendiğime göre veri BAŞKA dosyadan çekiliyor. Bu durumda benim dosyada tarih+saat güncellemesi tüm hücrelere yansıyordu. Kısacası istenilen sonuç alınamıyor. Mesaj kalabalığı olmaması için ilgili paylaşımı / dosyayı sildim.

O sütunu yardımcı sütun olarak kullanıldı.
Sayfada butona bastıkça F sütunundaki değişikliği kontrol eder I sütununa tarih yazar.

Konu Sahibi
Merhaba
Balta yapmış olduğunuz makroda hangi formülleri kullandınız. Benimle paylaşırsanız bende halihazırda kullandığım dosyaya uygulayabirim

Sayın @AYERKA
Konu tek konuda birleştirilmiştir.
Lütfen ayni soru ile tek konudan devam ediniz.
Teşekkürler

Sayın @AYERKA ,
formül kullanılmadı.
makro kodları kullanıldı.
Aşağıdaki kodu bir modül içine yapıştırın ve
sayfaya ekleyeceğiniz bir butona bu kodu makro olarak atayın.
HTML:
PHP:

Çözüm
Geri