• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü hesaplama hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ilkay94

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun,

Daha önce Refaz kullanılı Zafer bey'in hızlı çözümü ile sonuca ulaştığım bir kod vardı ancak sütunları değiştirince kod hata veriyor bu hatayı nasıl giderebilirim,

ALTKATREÇETEKAYIT da ki ıd numarası ile ALTKATÜRETİMLER de ki ıd numarasını eşleştirip ALTKATREÇETEKAYIT da ki kg miktarını ALTKATÜRETİMLER de ki yüzde ile çarpacak ve ALTKATÜRETİMLER de ki kg a yazacak ancak hata veriyor,

HTML:
AppleScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Örneğide eklerseniz çözüm olabilir.

Konu Sahibi
Örneğide eklerseniz çözüm olabilir.
Merhaba Adnan Bey,

Dosya ektedir.

Ayrıca ben listboxda süzme yaptırıyorum ancak 12 den fazla sütunu listbox a alıp süzdürebilir miyim bunuda sormak istedim,

Teşekkür ederim.

örneğinizi inceleyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
Modüle yazmışsınız sanırım.
ALTKATREÇETEKAYIT da ki ıd numarası ile ALTKATÜRETİMLER de ki ıd numarasını eşleştirip ALTKATREÇETEKAYIT da ki kg miktarını ALTKATÜRETİMLER de ki yüzde ile çarpacak ve ALTKATÜRETİMLER de ki kg a yazacak,

Çarpıyor ve değeri getiriyor ancak doğru değeri getirmiyor,

ALTKATREÇETEKAYIT da 1 ıd olan reçete gg 2.000 ise mesela,

ALTKATÜRETİMLER de ıd si 1 olan kimyasalı bulup yüzdesi ile çarpıp kg kısmına yazması gerekiyor,

Reçete 1.000 kg ise, malzemede %1 ise 1 kg getirmesi gerekiyor,

Ancak doğru hesaplamadı sorun nerede anlamadım.

Konu Sahibi
ALTKATREÇETEKAYIT da ki ıd numarası ile ALTKATÜRETİMLER de ki ıd numarasını eşleştirip ALTKATREÇETEKAYIT da ki kg miktarını ALTKATÜRETİMLER de ki yüzde ile çarpacak ve ALTKATÜRETİMLER de ki kg a yazacak,

Çarpıyor ve değeri getiriyor ancak doğru değeri getirmiyor,

ALTKATREÇETEKAYIT da 1 ıd olan reçete gg 2.000 ise mesela,

ALTKATÜRETİMLER de ıd si 1 olan kimyasalı bulup yüzdesi ile çarpıp kg kısmına yazması gerekiyor,

Reçete 1.000 kg ise, malzemede %1 ise 1 kg getirmesi gerekiyor,

Ancak doğru hesaplamadı sorun nerede anlamadım.
Bu kısmı böyle düzeltince düzeldi,

arr(satır - 1, 1) = WorksheetFunction.VLookup(Range("A" & satır), s2.Range(Alan1), 10, 0) * Range("D" & satır) / 100

Çok hızlı bir çözüm sağladınız çok teşekkür ederim,

ve nereyi düzeltmek gerekiyordu bunuda sorsam açıklar mısınız öğrenmek amaçlı rica etsem.

WorksheetFunction.VLookup(Range("A" & satır), s2.Range(Alan1), 1, 0) * Range("d" & satır) / 100 bu satırda düzelme oldu çarpılacak hücre d sütunu olmuş daha önce ıd 10 sutunmuş 1 e almışsınız kısacası düşeyara fonksiyonu kullanılmış onu incelerseniz iyi olur

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri