• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Harddiski silmeye/biçimlendirmeye karşı koruma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Harddiski silmeye/biçimlendirmeye karşı koruma yapmak istiyorum. Aşağıda vermiş olduğum kodları acaba bat, vbs, vbe gibi dosyayı çift tıklayınca disk numarası sorsun örneğin 2 yazınca 2 numaralı diske işlem yapsın istiyorum. Manuel yapıyorum zaman alıyor. Kodları aşağıya ekliyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

KORUMAYI KAPATMA

CMD çalıştır

diskpart entere bas
list disk
sel disk (disk no)

attributes disk set readonly

KORUMAYI AÇMA

CMD çalıştır
diskpart enter

list disk
sel disk (disk no)

attributes disk clear readonlyd

aşağıdaki kodları deneyebilirsiniz
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sayın halily öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Acaba disk listesini getirip disk listesinde diski numarasını gördükten sonra disk numarası seçme gibi bir bölüm eklenebilir mi acaba?

Konu Sahibi
Makroyu bir dosyaya ekledim bir yanlışım var mı acaba?

Bir dener misiniz?
Excel üzerinden değil.
Masaüstünde ya da herhangi bir klasörde boş alana sağ tık ile kullanabilirsiniz.
Adsız.jpg

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Sayın ubak çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş. Excelden bile kullanabilirdim önemli olan hedefe ulaşmak. Ama sağ tuşa eklenmesi çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık.
Kurulum yapmadan kod dosyalarını çalıştırmak suretiyle de kullanabilir miyiz?
İhtiyaca cevap verdi.

Evet.
Dosyalar klasörünün içindeki
1diskac.bat
2diskkapat.bat
dosyalarını çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz.

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim. Konu çözüme kavuşmuştur. Konya'dan selam saygı ve dua ile emeğinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri