• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Haftayı tarih formatına çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese merhabalar, haftayı tarihe nasıl cevirebilirim? a1 hücresinde 4 yazıyor bunu bulunduğumuz yılı baz alıp tarih formatına çevirebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler.

yalnız hangi günü alacak haftanın ilk günü mü son günü mü?

haftanın
ilk günü için:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
son günü için
HTML:
Kod:
haftanın bugünü
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
A1 deki 4 ü gün olarak alırsak bu yulın bu ayının günü olursamesela formül aşağıdaki gibi olmalı yanlış anlamadıysam.formülü b2 de deneyin .

HTML:
CSS:

Merhaba sorununuz net değil hücrede 4 yazıyorsa Bu yılın 4. Haftasının tarihini istiyorsunuz ama 4. Haftasının 7 ayrı günü var hangisinin tarihini merak ediyorsunuz.. misal bugün çarşamba 4. Haftasının çarşamba gününe denk gelen tarihini mi sormak istediniz ?

Ben daha farklı düşünüyorum.
Belirtilen haftanın ilk gününün tarihi için;
HTML:
Kod:

Bugünün günü, belirtilen haftanın içindeki hangi tarihe denk geliyorsa o tarihin formülünü aşağıdaki gibi bulabilirsiniz.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Ben daha farklı düşünüyorum.
Belirtilen haftanın ilk gününün tarihi için;
HTML:
Kod:
=IFERROR(IF(A1=1;("01.01."&YEAR(TODAY()));IF(WEEKDAY(("01.01."&YEAR(TODAY()));2)=1;(A1*7)+("01.01."&YEAR(TODAY()))-7;((A1-1)*7)+("01.01."&YEAR(TODAY()))-WEEKDAY(("01.01."&YEAR(TODAY()));2)+1))*1;"")

Hocam ingilizcce excel kullanıyorum bu şekilde düzenledim, ne yanlış acaba? hücreyi boş getirdi

; olanları , yapıp deneyin.

Haftanın İlk Günü İçin aşağıdaki Formülü de alternatif olarak kullanabilirsiniz. Klavyenizde nokta virgül değişikliklerini kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Türkçe
HTML:
Kod:

İngilizce
HTML:
Kod:

Selamlar,
Ben konuya biraz farklı bakacağım....

HAFTASAY olayı biraz problemli bir olay...

Soruda A1 hücresinde 4 yazıyor deniliyor....
Bu 4 neye göre 4 belirtilmiyor...

Varsayıyorum 31.Ocak.2021 Pazar günü tarihini alalım

ISOHAFTASAY("31.01.2021") = 4
HAFTASAY("31.01.2021";2) = 5
HAFTASAY("31.01.2021";1) = 6

olmakta...
Ve her biri için Bugüne ait haftanın Pazartesi hesaplaması farklılık seyredecektir.
Yani, A1 de yazan 4 hangi haftasay ile bulunuyor bilinmesi gerekecek....

Bu arada, 01.01.2021 için ISOHAFTASAY 53 değeri döndürecektir... Bu da demektir ki, 01. Ocak için ek koşul belirlemek gerekecektir....

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri