• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Haftalık satışların hangi ay hedefine gireceğini belirleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

aliavci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Değerli excelcozum forum üyeleri,
Envanterimizde bulunan ürünlerin satışları çoğunlukla haftalık olduğu için örnek veriyorum 28 ocak 2024 tarihinden 6 şubat 2024 tarihi arasında satılan ürünün satışını hangi ayda göstereceğimize (bu örnekle ocak veya şubat) karar verirken en fazla gün hangi aydaysa satışı o ayda gösteriyoruz. Bunu otomatik hesaplayabilecek bir excel formülü var mı?

Daha açıklayıcı olması açısından:
örnekte satılan ürünün başlangıç tarihi 28.01.2024
örnekte satılan ürünün bitiş tarihi: 06.02.2024

Satışın Ocak ayını kapsayan gün ve adedi: 28,29,30,31 ocak olmak üzere 4
Satışın Şubat ayını kapsayan gün ve adedi: 1,2,3,4,5,6 şubat olmak üzere 6

satış, şubat ayında daha fazla gün olması nedeniyle ŞUBAT olmalı. Bunu excelde otomatik hale getirebilmek için bir formül kurgulayabilir miyiz?

Çözüm
Sorunuzu çözdüm. Ekteki dosyayı indirip kullanabilirsiniz. aliavci

Yalnız örneğin Ocak ve Şubatta eşit gün çıkarsa hangi ay yazılacak o durum muamma şimdilik. Onu belirtirseniz güncelleme yaparız. Bilginiz varsa sizde bu duruma uygun güncelleme yapabilirsiniz.
Screenshot_79.png
ay dönüşlerinde iki tarih birbirine aynı uzaklıktaysa bitiş ayını döndürecek şekilde bir formül yazmaya çalıştım. yazdığınızdan anladığım kadarıyla yaptım. kontrol ediniz.

Konu Sahibi
Aslında tam olarak ay dönüşlerinde, başlangıç tarihi tarih bulunduğu ay içerisinde bir sonraki aya doğru ne kadar uzaklıktaysa ve bitiş tarihi de bir önceki tarihe göre ne kadar uzaklıktaysa aralarında bulunduğu ay içinde en fazla olan ayı döndürecek bir formül gerekiyor.

hep tarihler haftalık mı oluyor. ya da şöyle söyleyeyim tarih aralığı tek sayımı oluyor hep. Örneğin 10 günlük tarih dilimi var 5 gün ocakta 5 gün şubatta ise o zaman hangi aya yazılacak. Ocağa mı Şubata mı. yoksa bu şekilde eşit gün sayısı çıkması imkansız mı

Sorunuzu çözdüm. Ekteki dosyayı indirip kullanabilirsiniz. aliavci

Yalnız örneğin Ocak ve Şubatta eşit gün çıkarsa hangi ay yazılacak o durum muamma şimdilik. Onu belirtirseniz güncelleme yaparız. Bilginiz varsa sizde bu duruma uygun güncelleme yapabilirsiniz.
Screenshot_79.png

Çözüm
Konu Sahibi
Çok çok teşekkür ederim, eşit olma ihtimali yok.
Bu şu an sorunumuzu çözer gibi gözüküyor emeğinize sağlık.
Zamanınızı ayırdınız teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri