• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncelleme makrosu ile kayıt engelleme veya güncelleme yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
34
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
selamün aleyküm Dostlar sayfamda şöyle bir durum var
soru: 1 de bağlı olan kurban 2 hisse olarak satışa sunulmuştur.biz ise 1 de bağlı olan hayvana 2 hisse olarak sattık ve hissesi dolmuş oldu.
daha sonra hissedarlarimizdan 125 de bağli olan kurbanın Hissarı Ali adında hissedar geldi ve dediki ben 1 de bağlı olan kurban hissedar olarak girmek istiyorum söyledi bizde userform2 frama3 de bulunan arama kisminda ad soyad textbox dan Ali yazdik arama sonucunda Ali nin bilgileri texbox lara geldi ve useform2 bulunan combox dan 1 de bağlı hayvanı secip texbox üzerlerinde gerekli değişimleri yapıp verileri güncelleme yap dediğimizde bize kullanıcıya 1 de bağlı nolu kurbanın hisse satışı kapatilmisdir diye mesaj verecek ve kayıt yapmiyacaktir.
aynı zamanda sadece hissedar isimlerinde hisse sayfasında aynı isim varsa yani isim tekrarı varsa güncelleme yapmiyacak kullanıcıya "hissedarı adi" bu hissadar daha önce kayıt yapilmisdir hissedar ismini değiştiriniz diye kullanicaya mesaj versin ve hissedar ismini degisinçe verileri guncelleme yapsın bu konuda sizlerden cevap bekliyoruz. Allah'a emanet olunuz.

Ekli dosyalar

• KAYA ÇİFLİĞİ Kurban Satıs Programı .xlsm
    873.5 KB · Gösterim: 8
Çözüm
Bir deneyiniz.
Son mesajınıza göre yapmadım daha doğrusu onu anlamadım.

Hata mesajıda veriri dolu gibi mesela.

1.Arama yapın.
2.Değişiklikleri yapın.
3.Güncelle yapın.
Tamam hocam yarın eklerim.
Kendim içinde yapmıştım.

Sizede.

Aslında bu forum için arşiv olarak bir video yüklemiştim youtubd kanslıma sadece burası vs... açmıştım ve pek kullanmıyorum o youtube kanalını.

Orda açıklamada link var ordan indirip test edebilirsiniz.
Hayırlı akşamlar.

Ayrıca alltaki videodaki gibi extra userform olmadan controls.add ilede menu ekleniyor.Videoyu tam izlemedim ama listbox vs... içinde oluyor.Zaten youtubede bolca var örnek bubunla alakalı.Sma önceki verdiğim linktekini kendim hazırladım daha kullanışlı olsun diye.
Kısaca bunlara benzer şeylerlede yapılabilinir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri