• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncelleme makrosu ile kayıt engelleme veya güncelleme yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
34
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
selamün aleyküm Dostlar sayfamda şöyle bir durum var
soru: 1 de bağlı olan kurban 2 hisse olarak satışa sunulmuştur.biz ise 1 de bağlı olan hayvana 2 hisse olarak sattık ve hissesi dolmuş oldu.
daha sonra hissedarlarimizdan 125 de bağli olan kurbanın Hissarı Ali adında hissedar geldi ve dediki ben 1 de bağlı olan kurban hissedar olarak girmek istiyorum söyledi bizde userform2 frama3 de bulunan arama kisminda ad soyad textbox dan Ali yazdik arama sonucunda Ali nin bilgileri texbox lara geldi ve useform2 bulunan combox dan 1 de bağlı hayvanı secip texbox üzerlerinde gerekli değişimleri yapıp verileri güncelleme yap dediğimizde bize kullanıcıya 1 de bağlı nolu kurbanın hisse satışı kapatilmisdir diye mesaj verecek ve kayıt yapmiyacaktir.
aynı zamanda sadece hissedar isimlerinde hisse sayfasında aynı isim varsa yani isim tekrarı varsa güncelleme yapmiyacak kullanıcıya "hissedarı adi" bu hissadar daha önce kayıt yapilmisdir hissedar ismini değiştiriniz diye kullanicaya mesaj versin ve hissedar ismini degisinçe verileri guncelleme yapsın bu konuda sizlerden cevap bekliyoruz. Allah'a emanet olunuz.

Ekli dosyalar

• KAYA ÇİFLİĞİ Kurban Satıs Programı .xlsm
    873.5 KB · Gösterim: 8
Çözüm
Bir deneyiniz.
Son mesajınıza göre yapmadım daha doğrusu onu anlamadım.

Hata mesajıda veriri dolu gibi mesela.

1.Arama yapın.
2.Değişiklikleri yapın.
3.Güncelle yapın.
Sayın hocam öncelikle işaretlediğim yerdeki satırı silin gereksiz yapmışsınız.
İllede yazacaksanız başına sayfa adı ekleyin(Umarım bunuda sormazsınız nasıl eklerim diye :) )
Diğer olaya bakacağım.

Sayın hocam önceden sormuştum hisse sayfasında telefon sütun benzersizmi olacak diye evet demiştiniz ve ona göre arama kodları yazılmıştı.Son dosyanızda telefon sütun benzersiz değil.Tekrar sorayım benzersizmi yoksa tekrar ediyormu?Birden fazla olacaksa arama kodlarıda tekrar değişecek :(
Güncelleme kodlarıda ona göre ayarlanacak ve son kararınızı verin bir daha tekrar tekrar kod değiştirmelerle uğreşmayalım.

hocam burada sadece hissedarların adı kısmı benzersiz olmak zorunda diger bılgiler de benzerlik olabilir.telefon tekrarlı olabilir.

hocam burada sadece hissedarların adı kısmı benzersiz olmak zorunda diger bılgiler de benzerlik olabilir.telefon tekrarlı olabilir.
O zaman arama kodlarınıda değiştirmek gerekiyor.Sadece Ad soyada göre arama yapacaksınız değilse birden fazla aynı tel no varsa ilk bulunan satırın bilgileri gelir.
Arama için telefon arama kodlarını siliyorum bilginiz olsun.

Sadece ad ve soyada göre arama yapilacak hocam burada arama textbox kısmına aramak istedigimiz hissedarın isimlerini alfebedik olarak düzenlemek ve aramak istedigimiz hissedarın sadece baş harfini girerek getirmek munkunmu

alfebedik olarak düzenlemek ve aramak istedigimiz hissedarın sadece baş harfini girerek getirmek munkunmu
Sayın hocam yeni konu açın dediğiniz için yoksa herzaman tekrar tekrar tekrar dediğimiz gibi konu sapıyor.
Konu başlık için kontrol edin.

Ekli dosyalar

• KAYA ÇİFLİĞİ Kurban Satıs Programı.xlsm
    888 KB · Gösterim: 2
hocam isim tekrarlarında hata alıyorum
If adSoyadAdetKontrol(0) > 1 Then 'Birden fazla ad soyad yaziliysa cik

Arama yapın.
Textboxlara veri gelir.
Sonra değişiklikler yapın güncellemeye tıklayın.Hata veriyor mu?
Yada hata şekilde gif ekleyin.

hocam başka baska bilgisarayda calısıyorum eve gittiğimde hata gif eklerim insallah

arama yapıyor bilgiler textbox lara geliyor fakat hisse sayfasında girdiğimiz isim hisse varsa sistem kayıt etmiyecek ve kullanıca isim degistır diye ikaz edecek ve bu arada If adSoyadAdetKontrol(0) > 1 Then 'Birden fazla ad soyad yaziliysa cik hata verıyor

aynı zamanda sadece hissedar isimlerinde hisse sayfasında aynı isim varsa yani isim tekrarı varsa güncelleme yapmiyacak kullanıcıya "hissedarı adi" bu hissadar daha önce kayıt yapilmisdir hissedar ismini değiştiriniz diye kullanicaya mesaj versin ve hissedar ismini degisinçe verileri guncelleme yapsın bu konuda sizlerden cevap bekliyoruz. Allah'a emanet olunuz

aynı zamanda sadece hissedar isimlerinde hisse sayfasında aynı isim varsa yani isim tekrarı varsa güncelleme yapmiyacak kullanıcıya "hissedarı adi" bu hissadar daha önce kayıt yapilmisdir hissedar ismini değiştiriniz diye kullanicaya mesaj versin ve hissedar ismini degisinçe verileri guncelleme yapsın bu konuda sizlerden cevap bekliyoruz. Allah'a emanet olunuz
Bu dediklerinizi yapmıştım kod çalışırsa deneyio görebilirsiniz.

Biraz daha testler yapınca tam olmamış fazladan güncenelliyor.Bitince eklerim dosyayı.

Hocam affına sığınarak test ederken yeni farkettim userform2 bulunan listbox kurban küpe nosuna göre düzenlenebilir mi yani 1 de bağlı........ 2 de bağlı......diye

Bir deneyiniz.
Son mesajınıza göre yapmadım daha doğrusu onu anlamadım.

Hata mesajıda veriri dolu gibi mesela.

1.Arama yapın.
2.Değişiklikleri yapın.
3.Güncelle yapın.

Ekli dosyalar

• KAYA ÇİFLİĞİ Kurban Satıs Programı.xlsm
    872 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Selamun Aleuküm hocam Cok tesekkur ederiz Hakkını helal et Senide bayagı yolduk ALLAH razı olsun

Selamun Aleuküm hocam Cok tesekkur ederiz Hakkını helal et Senide bayagı yolduk ALLAH razı olsun
Aleyküm selam.
Sizdende abey.
Aslında güncelleme olayını bence ters yapıyorsunuz.
Normalde listboxta çift tıklama yada listboxa sağ tıklayıp menü açılıp ordan silme ve güncelleme butonları ile extra bir güncelleme yada silme olayları basitçe yapılabilinirdi.
Ama sonuçta kullanan sizsiniz böylede çalışıyor.
Kolay gelsin.

Hocam vaktiniz varsa bize listboxa sağ tıklayıp menü açılıp güncelleme ve silme çalışması yapıp gönderebilirmisiniz. Kolay gelsin hayırlı aksamlar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri