• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Grafikte sıfırlar görünmesin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

wunss

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Selamlar.

Öğrencilerin yıl içinde girdikleri deneme sınavlarını çeşitli şekillerde tablolayıp grafiğe dönüştüren bir çalışma yaptım kendimce. Bir yerde takıldım.

Öğrencilerin her denemdeki derecesini grafiğe dökerken girmediği sınavlar da tabloda görünüyor. Bu durum da tabloyu bozuyor. Sanki girmediği sınavda çok başarılı olmuş gibi grafik yükseliyor.

Paylaştığım dosyanın "KARNE" ya da "BİREYSEL" adlı sekmelerindeki büyük grafikte yaşıyorum bu sorunu.

Bakabilirseniz sevinirm.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Çözüm
Ben hiç bu taraftan bakmadan, direkt olarak yeni örnek hazırlamıştım.
Sanıyorum, grafiği başka yerden kopyalayarak alıp, seri tanımlayarak oluşturmuşsunuz...
Kopyalandığı yerdeki özellikleriyle beraber kopyalanmış.

Şöyle yapın...
1 - Grafiği komple silin (grafiği seçin >>> delete)
2 - Burada Tablo yapısına gerek yok... (Ama yine de tablo yapısına döneceğiz)...
** C4 : H5 seçin
** en üstteki menülerden Tablo Tasarımı >>>Araçlar kısmından >>> Aralığa dönüştür >>> Çıkan mesaja EVET
3 - C3 : H3 grafik yeni serilerini oluşturun
4 - Ekle >>> Çizgi grafik ile yeni grafik oluşturun.
5 - grafiğe sağ tık >>> veri seç >>> ekle ile yeni seriyi ekleyin.
** C3 : H3 seçin
** x eksen değerleri için de C4 : H4 seçin
Göreceksiniz ki, "Gizli ve...
Selamlar,
Dosyanız büyük hacimli olduğundan, ayrıca hazırlanmış örnek dosya (bk. resim) ekliyorum.
Dosyada, yöntemi açıklamaya çalıştım.

1661211617838.png

Konu Sahibi
Öncelikle teşekkür ederim yardımınız için. Hepsini uyguladım ama bir sorun yaşıyorum. "Gizli ve boş hücre ayarları"nda "boşluklar" seçeneği aktif değil bende, seçim yapılamıyor. Sadece "sıfır" aktif ve o seçili. Değiştiremedim.

Ben hiç bu taraftan bakmadan, direkt olarak yeni örnek hazırlamıştım.
Sanıyorum, grafiği başka yerden kopyalayarak alıp, seri tanımlayarak oluşturmuşsunuz...
Kopyalandığı yerdeki özellikleriyle beraber kopyalanmış.

Şöyle yapın...
1 - Grafiği komple silin (grafiği seçin >>> delete)
2 - Burada Tablo yapısına gerek yok... (Ama yine de tablo yapısına döneceğiz)...
** en üstteki menülerden Tablo Tasarımı >>>Araçlar kısmından >>> Aralığa dönüştür >>> Çıkan mesaja EVET
3 - C3 : H3 grafik yeni serilerini oluşturun
4 - Ekle >>> Çizgi grafik ile yeni grafik oluşturun.
5 - grafiğe sağ tık >>> veri seç >>> ekle ile yeni seriyi ekleyin.
** C3 : H3 seçin
** x eksen değerleri için de C4 : H4 seçin
Göreceksiniz ki, "Gizli ve boş hücre ayarları"nda "boşluklar" seçeneği aktif olacak...
6 - Grafiği biçimlendirin, veri etiketleri ekleyin... vs.
7 - Tekrar tablo yapısına dönmek için
** Ekle >>> Talolar kısmında Tablo ya basın....

Çözüm
Konu Sahibi
Herkese teşekkür ederim. Her birinizin yardımı olmasa işin içinden çıkamazdım. Şu an sorunsuz çalışıyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri