• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Göstereceğim Klasör içindeki TXT formatlı dosyaları birleştirmek.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Yeni Üye
Aldığı beğeni
104
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar Merhaba;

Ekteki Dosyada Örnek olarak anlattım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

Yapmak istediğim;

Yolunu göstereceğim klasörün içerisindeki aynı formatta olan TXT dosyalarının içindeki verileri alt alta kopyalamak istiyorum.

Örnek bir kod elimde vardı. Bakar mısınız işinize yarar mı?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Aşağıdaki adımları takip edip dener misiniz?

Tools Menüsündeki References e tıklayın

Menu.jpg

Ardından açılan listede Microsoft Scripting Runtime kütüphanesini seçerek OK'a basın.
Liste.jpg

Konu Sahibi
Merhaba;

Ardından açılan listede Microsoft Scripting Runtime kütüphanesini ekledim. makroyu çalıştırdığımda hiç işlem yapmıyor.
Yaptığım Dosya ektedir. Teşekkür ederim

1710225442675.png

Merhaba;

Ardından açılan listede Microsoft Scripting Runtime kütüphanesini ekledim. makroyu çalıştırdığımda hiç işlem yapmıyor.
Yaptığım Dosya ektedir. Teşekkür ederim

Ekli dosyayı görüntüle 24637
View sekmesinde Immediate penceresini açarsanız o pencerede listeleme yaptığını göreceksiniz. Bu kod deneme yapmak için geçerli.

debug.print yazan satırı silip kendinize göre uyarlamanız için gönderdim kodları.

Konu Sahibi
Merhaba;

View sekmesinde Immediate penceresinden listeme yapıyor, anacak ben excele listeleme yapmasını istiyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba;

View sekmesinde Immediate penceresinden listeme yapıyor, anacak ben excele listeleme yapmasını istiyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Onu da söyledim debug.print ile başlayan satırda işinize yarayacak bilgiler zaten mevcut. Dosyanın adı, içindeki bilgileri listeleyen kod. Dosyanın üzerinde değişiklik yapılan tarih gibi istediğiniz şeyler yazıyor. Tek yapmanız gereken bunu hücrelerin adreslerine yerleştirmek.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba;

Zahmet verdiğimin farkındayım kusura bakmayın lütfen..
Yapabildiğim kadarıyla alan isimlerini yazdım
sayfa adını yazıp çalıştırdığımda hata veriyor.

1710230809678.png

Merhaba;

Zahmet verdiğimin farkındayım kusura bakmayın lütfen..
Yapabildiğim kadarıyla alan isimlerini yazdım
sayfa adını yazıp çalıştırdığımda hata veriyor.
en(xlUp) yazmışsınız End(xlUp) olacak.

Konu Sahibi
Merhaba;

Dediğiniz düzeltmeleri yaptım;

1-Dosya içerikleri gelmiyor.
2-Sadece A MÜŞTERİ.TXT dosyasını 32 bin satıra yazdırıyor. oysaki toplam 3 dosya var.
3-En sonda i = i + 1 satırında hata veriyor.

1710233655289.png

ReadLine değil .ReadLine olacak. Başında "." (Nokta) olacak yani.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri