• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Google Sheets Filtreleme(En Yüksek Tutar ve En Çok İşleme Göre Sıralama)

Sonflex

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Adsız.png
Merhaba Arkadaşlar resimde görüldüğü gibi google sheets üzerinden filtreleme yapmaktayım. ancak burada pivot tabloda filtreleme yaparken en yüksek tutarları ve en çok işlem yapılanları aynı anda büyükten küçüğe sıralamak istiyorum. nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. en yüksek tutarlar ile en çok işlem yapılanlar en üste olacak şekilde.

Dosyanızın benzerini firma isimlerini değiştirerek ve değiştirme izini vererek paylaşırsanız çabuk ve kesin yardım alabilirsiniz

Dosyanızda sıralama istediğiniz gibi görünüyor. Sorun nedir?
Dosyayı Salt görüntüleme olarak paydaşmışsınız, Düzenleyen şeklinde paylaşın.

Konu Sahibi
Derken, örneğin A Firması için tutar 117.250,00 midir. Öyle ise Tutarın Özetleme ölçütünü SUM yerine MAX yapın.
Ancak her şekilde sıralama tek sütuna göre yapılır.
tek sutuna değil iki sutuna yapmak istiyorum. ve örnek vermek icin a firması yazdım. mantık şu aslında a firması 100.000 tl yapmıs 5 defa yapmıs b 150.000 tl yapmıs 10 defa yapmıs. bana b firmasının en üste cıkarmasını istiyorum. hem tutar yönünden hem işlem yönünden.

tek sutuna değil iki sutuna yapmak istiyorum. ve örnek vermek icin a firması yazdım. mantık şu aslında a firması 100.000 tl yapmıs 5 defa yapmıs b 150.000 tl yapmıs 10 defa yapmıs. bana b firmasının en üste cıkarmasını istiyorum. hem tutar yönünden hem işlem yönünden.
A firması 100.000 - 5 DEFA
B fiması 150.000 - 1 DEFA

tekrarda A firması, Değerde ise B firması yüksek. bu durumda sıralama nasıl olacak ?

Geri