• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Google Form veri aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tayfun.tk

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Merhabalar,

Excel dosyamdan Google Form' a data göndermek için ekte ki kaynak dosyayı kullanıyorum ancak verileri google a aktaramıyorum, sorun nedir yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Çözüm
Paylaştığınız dosyadaki satırları alttaki gibi kontrol edin ve buna uygun düzenleyin.
Dosyayı düzenledim aktarmada problem gözükmüyor. Muhtemelen iki linkteki değerler hatalı.

C++:
    URL_First = "https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8tNZMnPsw2BMKcIekIsdml-Mbt_MRWHB-ocfnMd1nomBqew/formResponse?ifq"
    URL_Last = "&entry.1893250212=" & KullanıcıAdı & "&entry.406669255=" & Domain & "&entry.1641269507=" & IPadres & "&entry.827400237=" & Bölge & "&entry.34221152=" & Şehir & "&entry.1211591072=" & Dizin & "&submit=Submit"
    Form_URL = URL_First & URL_Last
Paylaştığınız dosyadaki satırları alttaki gibi kontrol edin ve buna uygun düzenleyin.
Dosyayı düzenledim aktarmada problem gözükmüyor. Muhtemelen iki linkteki değerler hatalı.

C++:
    URL_First = "https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8tNZMnPsw2BMKcIekIsdml-Mbt_MRWHB-ocfnMd1nomBqew/formResponse?ifq"
    URL_Last = "&entry.1893250212=" & KullanıcıAdı & "&entry.406669255=" & Domain & "&entry.1641269507=" & IPadres & "&entry.827400237=" & Bölge & "&entry.34221152=" & Şehir & "&entry.1211591072=" & Dizin & "&submit=Submit"

Çözüm

C++:
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.
Benim kodumda da herhangi bir hata yokmuş..

Şöyle ki;
Form listemde Cinsiyet sorusu var ve form tipi "Çoktan Seçmeli", yani içeriği sabit olarak önceden belirlenmiş. (Örn; Kadın - Erkek vb..) Bu alana bunun dışında farklı bir değer giremiyorsunuz.
Ben deneme yaparken rastgele değer girerek test ettim o yüzden hata almışım.

Ayrıca; URL_First ve URL_Last içeriğinde ki değerlerde de bu değerleri nasıl bulacağını bilmeyenler olabilir;

URL_First;
  • Formunuzu önizleme yaptığınızda oluşan ve sonu /viewform?ifq olan linki adres çubuğundan alıyoruz.
  • Buradaki viewform yazan yeri formResponse olarak değiştiriyoruz. Yani linkimizin sonu /formResponse?ifq oluyor. Bu linkin tamamı bizim URL_First alanımızı oluşturuyor.

URL_Last;
  • Form düzenleme sayfasında sağ üst köşede bulunan 3 noktaya tıklayıp; "Önceden doldurulmuş bağlantıyı al" ı seçiyoruz,
  • Açılan sayfadan formu doldurduktan sonra "Bağlantıyı Al" butonuna tıklıyoruz,
  • Sayfanın altında "Bağlantıyı Kopyala" seçeneği çıkıyor ve ona tıklayıp kopyalıyoruz,
  • Sonra bu kopyaladığınız bağlantıyı boş bir yere yapıştırıp bunun içinde bulunan "&entry........" değerlerini alıp kendi kodumuza yapıştırıyoruz.. Linkte bulunan entry değerleri form sıranızla aynı gidiyor o yüzden rahatça bulabilirsiniz..

Chrome özelinde söylüyorum; bu bilgileri form sayfasına sağ tıklayıp incele yi seçtikten sonra da bulabilirsiniz ancak orada çok fazla kod bulunuyor kafa karıştırıcı olmasın diye yukarıdaki yöntemi açıklamaya çalıştım..

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri