RBozkurt
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 202
- Excel V
- Office 2021 TR
Merhaba
Ekteki dosyada 3 adet makro vardır.
1.si orjinal makro, 2. makroyu düzenledim, 3. makroda ise ip vs bilgisi gelmektedir.
Dosyayı açın ve LOG tuşuna basın. Buna basınca diyelim ki arka planda alttaki excel linkine kayıt düşmesi gerekmektedir.
Ben link gözüksün diye a1'e yazdırdım.
a1'e gelen adresi normal internet tarayıcısında açarsanız eğer alttaki excele kayıt düşecektir. Makro ile oluşan link çalışıyor ama Makro ile aktarımı denedim çalışmadı malesef.
ip öğren tuşuna basın. o zamanda ekrana ip city vb. bilgiler geliyor.
Yapılması istenilen;
Yukarıdaki işlemdeki hatayı giderip, beraberinde bu kayıtlara ip makrosundaki verileri alttaki şekilde çağırtmak.
Örnek excel sayfası
docs.google.com
Ekteki dosyada 3 adet makro vardır.
1.si orjinal makro, 2. makroyu düzenledim, 3. makroda ise ip vs bilgisi gelmektedir.
Dosyayı açın ve LOG tuşuna basın. Buna basınca diyelim ki arka planda alttaki excel linkine kayıt düşmesi gerekmektedir.
Ben link gözüksün diye a1'e yazdırdım.
a1'e gelen adresi normal internet tarayıcısında açarsanız eğer alttaki excele kayıt düşecektir. Makro ile oluşan link çalışıyor ama Makro ile aktarımı denedim çalışmadı malesef.
ip öğren tuşuna basın. o zamanda ekrana ip city vb. bilgiler geliyor.
Yapılması istenilen;
Yukarıdaki işlemdeki hatayı giderip, beraberinde bu kayıtlara ip makrosundaki verileri alttaki şekilde çağırtmak.
Kod:
IPadres = myIP
Bölge = myRegion
Şehir = myCity
Örnek excel sayfası
test
Form Yanıtları 1 Zaman damgası,KullanıcıAdı,Domain,IPadres,Bölge,Şehir,Dizin 12.03.2022 00:19:24,EMR,DESKTOP-EQMB75H,yok,yok,yok,C:\Users\EMR\Desktop\DataGoogleSheets-V2.xlsm