• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Google Form Dosya Giriş Log Kaydı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

RBozkurt

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
202
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba
Ekteki dosyada 3 adet makro vardır.
1.si orjinal makro, 2. makroyu düzenledim, 3. makroda ise ip vs bilgisi gelmektedir.

Dosyayı açın ve LOG tuşuna basın. Buna basınca diyelim ki arka planda alttaki excel linkine kayıt düşmesi gerekmektedir.
Ben link gözüksün diye a1'e yazdırdım.
a1'e gelen adresi normal internet tarayıcısında açarsanız eğer alttaki excele kayıt düşecektir. Makro ile oluşan link çalışıyor ama Makro ile aktarımı denedim çalışmadı malesef.
ip öğren tuşuna basın. o zamanda ekrana ip city vb. bilgiler geliyor.

Yapılması istenilen;
Yukarıdaki işlemdeki hatayı giderip, beraberinde bu kayıtlara ip makrosundaki verileri alttaki şekilde çağırtmak.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Örnek excel sayfası

Ekli dosyalar

• google.xlsm
    34.6 KB · Gösterim: 4
Merhaba

Dosyayı tekrar değiştirdim. Google aktarma kısmı çalışıyor. Bu makro içine IP makrosunu entegre edilmesi konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
IP'yi hücreye yazdırıp çağırma işlemi olmayacak. Direk içinde çalışıp veriyi çekebilir mi?

Ekli dosyalar

• google2.xlsm
    33.4 KB · Gösterim: 3
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri