• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Google E-Tablolar için script

metesoylemez

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Merhaba,
Yukarıda bağlantısını paylaştığım google e-tabloda;
"T" sütünundaki saati, tablonun sağ tarafında bulunan zaman çizelgesinde "EĞER" kullanarak denk geldiği hücreye 1 olarak değer atıyorum.
"T" ve "U" sütunundaki saatler arasındaki farkı, tablonun sol tarafında "G" sütununda dakika cinsinden hesaplıyorum.

Yapmak istediğim ise iki saat arasında kalan hücreleri 10'ar dakikalık zaman çizelgesinde 1 değerini atamak ve zaman çizelgesini koşullu biçimlendirme ile renklendirmek.
Bağlantıdaki tablo üzerinden örnek vermek gerekirse "T3 hücresindeki 12:00 ile U3 hücresindeki 15:30 arasındaki zamanı, sağ taraftaki zaman çizelgesinde yani "BD3 ve BY3 arasındaki hücrelere 1 değerini atamak istiyorum.

Umarım açıklayabilmişimdir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Konu Sahibi
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.
Fakat 9 ve 10. satırlarda SAAT-1 00:00'dan önce SAAT-2 00:00'dan sonra olduğu için çalışmıyor.
Formülü bağlantıdaki dosyaya uyguladım, sizde kontrol edebilirsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

$T3 <= $U3 ise → gündüz içindeki normal aralık, doğrudan karşılaştırma.
T3 > $U3 ise → gece yarısını geçen aralık, iki ayrı blokta kontrol:
  1. $T3 ile 23:59:59 arası
  2. 00:00 ile $U3 arası

Denermisiniz

Konu Sahibi
arzuhalci Hocam verdiğiniz formülü uygulayamadım. Aynı yazdığınız haliyle tabloya eklediğimde düzgün çalışmıyor.

Şöyle bir durum var, işaretlemeye çalıştığımız saat;
09:00-13:00 da olabilir,
22:00-01:00'da olabilir,
03:00-07:00' da olabilir.

Geri