• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Gizlenmiş sütunun açılmasını engellemek.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ahmetozen34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba,

Örnek dosyadaki H sütunun gizlemek istiyorum ve dosyayı açacak kişi bu H sütununu açamasın istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
kralım üstadın dosyasına bakmadım ama sayfa koruması makro çalışmasına engel değil. Tek yapmanız gereken makronun başına sayfa korumasını kaldıracak ve sonuna da sayfayı tekrar korumaya alacak 2 satır kod eklemek.

Makronun başına bu satırı ekleyin:
ThisWorkbook.Worksheets("sayfa1").Unprotect "buraya-sayfa-koruma-parolası-yazılacak"

Makronun sonuna da bu satırı ekleyin:
ThisWorkbook.Worksheets("sayfa1").Protect "buraya-sayfa-koruma-parolası-yazılacak"

"sayfa1" ismini kendi sayfalarınız için değiştirin.
Ben makro bilmem ama aklıma böyle bir çözüm geldi. Bir deneyiniz. Şifre büyük karakter X

kralım üstadın dosyasına bakmadım ama sayfa koruması makro çalışmasına engel değil. Tek yapmanız gereken makronun başına sayfa korumasını kaldıracak ve sonuna da sayfayı tekrar korumaya alacak 2 satır kod eklemek.

Makronun başına bu satırı ekleyin:
ThisWorkbook.Worksheets("sayfa1").Unprotect "buraya-sayfa-koruma-parolası-yazılacak"

Makronun sonuna da bu satırı ekleyin:
ThisWorkbook.Worksheets("sayfa1").Protect "buraya-sayfa-koruma-parolası-yazılacak"

"sayfa1" ismini kendi sayfalarınız için değiştirin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri