• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Girilen Veriye Göre Satır Genişlemesi ve Boş Satırların Gizlenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
108
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
İyi geceler;
Ekli dosyada veri girişi sayfasında birleştirilmiş hücrede M20:M100 hücre aralığına veri girdiğimde girilen veri kadar Teklif Cetveli,Fiyat Araştrma,Yaklaşık Maliyet,Ölçü Tespit ve Birim Fiyat Analizi sayfalarında grilen veri kadar satır genişlemesi ve girilmeyen satırların gizlenmesini makro makro ile nasıl sağlarız ?
Yardımıcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Örnek (2).xlsx
    36.4 KB · Gösterim: 9
Aşağıdaki kodu VERİ GİRİŞİ sayfasının kod modülüne yapıştırıp deneyin.
Yukarıdaki örnekte belirttiğim
70 ve x konuları bu kodda da geçerli
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

VERİ GİRİŞİ ve TEKLİF CETVELİ sayfalarını baz aldım. TEKLİF CETVELİ koşullu biçimlendirme var. veri varsa çerçeve yapıyor. Yoksa yapmıyor. Ayrıca TEKLİF CETVELİ sayfası aktif olunca satırları düzenliyor. M Sütununu tek kullandım.

Ekli dosyalar

• Örnek (2).xlsm
    38.5 KB · Gösterim: 1
İlk örneğinizde birleştirilmiş hücre idi Sn SNNAY ın örneğinde birleştirilmiş hücre kalkmış, sorunda bu birleştirilmiş hücreden kaynaklanıyordu.
Boşuna uğraşıp durdum:):):):)

İlk örneğinizde birleştirilmiş hücre idi Sn SNNAY ın örneğinde birleştirilmiş hücre kalkmış, sorunda bu birleştirilmiş hücreden kaynaklanıyordu.
Boşuna uğraşıp durdum:):):):)
Ali hocam aslında benim için birleştirilmiş hücrede işlem yapması önceliğimdi. Ama sayın SNNAY birleştirilmiş hücrede sorun çıkabilir dediği için sorun olmassa bu şekilde kullanabilirsiniz demişti. Her ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Allah razı olsun

Sayın SNNAY hocam son dosyada veri girişi sayfasında tümünü seçip delete tuşuna basınca şu hatayı veriyor. Düzeltebilir misiniz?Ekran Alıntısı.JPG

46.Mesajıma ilave olarak .Veri girişi sayfasında L20:Q100 arasındaki satırlar gizlenmeyecek. Bu hücre aralığına da veri girdiğimde satır genişleyebilir mi girilen veriye göre. Bu sayfada boş satırlar gizlenmeyecek

46.Mesajıma ilave olarak .Veri girişi sayfasında L20:Q100 arasındaki satırlar gizlenmeyecek. Bu hücre aralığına da veri girdiğimde satır genişleyebilir mi girilen veriye göre. Bu sayfada boş satırlar gizlenmeyecek
Deneyiniz; C5 ten metin kutusuna veri aktarımı dahil edildi.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-son.xlsm
    39.2 KB · Gösterim: 1
Son düzenleme:
Deneyiniz;

Kod:
Hocam son olarak şöyle birşey olabilir mi?. Mesela ben M20, M30 ;M40 hücrelerinde işlem yaptığım zaman arada ki satırlar boş görünüyor. Bu satırlar gizlenip sadece veri olan satırlar görüne bilir mi?

Hocam son olarak şöyle birşey olabilir mi?. Mesela ben M20, M30 ;M40 hücrelerinde işlem yaptığım zaman arada ki satırlar boş görünüyor. Bu satırlar gizlenip sadece veri olan satırlar görüne bilir mi?
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-son.xlsm
    38.2 KB · Gösterim: 1
Çözüm
Hocam sadece Teklif Cetveli ve Fiyat Araştırma sayfası satır gizlemesi 30. satırdan başlatılabilir mi?. Diğerlerinde değişiklik olmayacak.

Hocam sadece Teklif Cetveli ve Fiyat Araştırma sayfası satır gizlemesi 30. satırdan başlatılabilir mi?. Diğerlerinde değişiklik olmayacak.
peki veri aktarımı nasıl olacak Veri girişi sayfasında 23. satıra yazdığınız veri ilk 2 sayfada 33. satıra diğerlerinde 23. satıra mı yazılacak yoksa hepsinde 23. satıra mı yazılacak ya da veri sayfasında 34. ve 48. satırlara yazdığınız veriler o 2 sayfada nereye yazılacak diğerlerinde nereye yazılacak ..

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-son (1).xlsm
    39.9 KB · Gösterim: 3
Örneğin veri sayfasında 23,50,60,65. satırlara yazdığım veriler tüm sayfalarda yine 20.satırdan başlayarak yazsın diğer tüm boş olan satırlar gizlensin .Ama diğer 2 sayfada (Teklif ve Fiyat Araştırma ) sayfalarında yine 20 den başlayarak yazsın fakat bu iki sayfada boş olan satırlar 31.satırdan sonra gizlensin istiyorum.

Hocam yapmış olduğunuz makroyu pasife aldım. İstediğim ekli dosyadaki gibi olacak

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-son.xlsm
    26.2 KB · Gösterim: 1
Birde hocam diğer sayfalar da sıra numarasını girilen veri kadar 1 den başlamak suretiyle otomatik olarak yazılabilir mi?

Birde hocam diğer sayfalar da sıra numarasını girilen veri kadar 1 den başlamak suretiyle otomatik olarak yazılabilir mi?
Hasan bey istediğiniz durum bir önceki istediğiniz durumla çelişiyor ;
"Hocam son olarak şöyle birşey olabilir mi?. Mesela ben M20, M30 ;M40 hücrelerinde işlem yaptığım zaman arada ki satırlar boş görünüyor. Bu satırlar gizlenip sadece veri olan satırlar görüne bilir mi? demiştiniz bu şekilde düzenledik , şimdi de gönderdiğiniz dosaya da veriler boşluk kalmadan alt alta satırlara yazılmış olsun diyorsunuz.

Hocam gerek kalmadı. Gibi o şekilde işim görüyor. Sadece Veri girişi sayfasında m20:m20 hücre aralığına veri girildiği zaman tüm sayfalarda L20:L100 hücre aralığına satır numarası verebilir mi.Ayrıca tüm sayfalara koruma yapılabilir mi .Aynı makro içinden

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri