• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Girilen Veriye Göre Satır Genişlemesi ve Boş Satırların Gizlenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
108
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
İyi geceler;
Ekli dosyada veri girişi sayfasında birleştirilmiş hücrede M20:M100 hücre aralığına veri girdiğimde girilen veri kadar Teklif Cetveli,Fiyat Araştrma,Yaklaşık Maliyet,Ölçü Tespit ve Birim Fiyat Analizi sayfalarında grilen veri kadar satır genişlemesi ve girilmeyen satırların gizlenmesini makro makro ile nasıl sağlarız ?
Yardımıcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Örnek (2).xlsx
    36.4 KB · Gösterim: 9
Hsn55 istediğiniz şekilde formül yazdım ve koşullu biçimlendirme yaptım. Veri Girişi sayfasındaki SN sütununa veri girildiği zaman diğer sayfalarda da tablo büyür. Kontrol edip dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Çözüldü Örnek.xlsx
    41.1 KB · Gösterim: 4
Denedim . Olmuyor hocam

Veri Girişi MT hücresine veri girdiğimde diğer sayfalar a veri gelmiyor. Ve girilen veriye göre hücre genişlemiyor

Veri Girişi MT hücresine veri girdiğimde diğer sayfalar a veri gelmiyor. Ve girilen veriye göre hücre genişlemiyor
hocam siz ilk başta soru sorarken veriler gelsin demediniz. tablonun satırları genişlesin dediniz. ben o yüzden sadece tablo büyümesini yaptım. Tam anlaşamamışız bu konuda. yukarıda arkadaş makro ile çözüm yazmış zaten.

hocam siz ilk başta soru sorarken veriler gelsin demediniz. tablonun satırları genişlesin dediniz. ben o yüzden sadece tablo büyümesini yaptım. Tam anlaşamamışız bu konuda. yukarıda arkadaş makro ile çözüm yazmış zaten.
Galiba benden kaynaklı eksik bilgi verildi. İlginiz için teşekkür ederim

Hocam boş satırlar gizleniyor. Veriler aktarılıyor. Ama M20:T100 aralığında satıra fazla veri girildiğinde girelen veri ksdarsatır genişlemiyor

Yine eksik kod, yukarıdaki koda kısıtlama koymamışım ekledim.
Kodlarda, yazı boyutu 12 ve örnek dosyadaki M:N aralığındaki sütun genişleri baz alınmıştır.
Değişiklik yapılırsa 15.75 ve 75 rakamları yeniden ayarlanması gerekir

İyi geceler;
Ekli dosyada veri girişi sayfasında birleştirilmiş hücrede M20:M100 hücre aralığına veri girdiğimde girilen veri kadar Teklif Cetveli,Fiyat Araştrma,Yaklaşık Maliyet,Ölçü Tespit ve Birim Fiyat Analizi sayfalarında grilen veri kadar satır genişlemesi ve girilmeyen satırların gizlenmesini makro makro ile nasıl sağlarız ?
Yardımıcı olursanız sevinirim.
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-VERİAKTAR.xlsm
    45.3 KB · Gösterim: 5
Sayın SNNAY çok teşekkür ederim
Boş satırlar gizleniyor. Veriler aktarılıyor. Ama M20:T100 aralığında satıra fazla veri girildiğinde girelen veri kadar satır genişlemiyor

Alıntı

Sayın SNNAY çok teşekkür ederim
Boş satırlar gizleniyor. Veriler aktarılıyor. Ama M20:T100 aralığında satıra fazla veri girildiğinde girelen veri kadar satır genişlemiyor

Alıntı
Eğer istediğiniz şey m:t birleşik hücrelerine yazılan metin çok uzun olunca m:t birleşik hücresi otomatik genişlesin diyorsanız zor. Ama verileri yeniden düzenleyip l:x aralığında değil de l:q aralığında çalıştığımızda m hücresini istenilen uzunluğa otomatik olarak getirebiliriz.

Ekli dosyalar

• veri.gif
    veri.gif
    1.2 MB · Gösterim: 5
  • DÜZENLENDİ-VERİSATIRIGENİŞLİYOR.xlsm
    37.1 KB · Gösterim: 1
Son düzenleme:
Eğer istediğiniz şey m:t birleşik hücrelerine yazılan metin çok uzun olunca m:t birleşik hücresi otomatik genişlesin diyorsanız zor. Ama verileri yeniden düzenleyip l:x aralığında değil de l:q aralığında çalıştığımızda m hücresini istenilen uzunluğa otomatik olarak getirebiliriz.
Sayın SNNAY çok teşekkür ederim kod gerçekten çok hızlı çalışıyor. Hücrenin uzunluğunun girilen veriye göre uzaması işimizi görmüyor. Çünkü veri girildikçe sayfa A4 ebatına sığmıyor. Çünkü şablon var. O şabonun dişna çıkamayız. Eğerki girilen veriye göre satır genişlemesi olsa çok daha işimizi görecekti

Satır genişlemeden kastınız, satır yüksekliğinin arttırılması mı?

Sayın SNNAY un 16. Mesajdaki dosya da sütün veri girildikte açılıyor. Benim istediğim sütun değil de girilen veri kadar satırın genişlemesi

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri