• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Genel Toplam Hesapla

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
merhabalar,

ekli kargo saat kontrol sayfasında toplam kısmı, zamanında+ geç kısımlarını hesaplıyor. yeni bir başlık ekleme kısmında takıldım. görselde ve ekte gözüktüğü gibi toplamteslimatgün için başlık eklemek istiyorum bu başlıkta denk gelen hücrelerde, zamanında+geç+muaf= (hücrelerin toplamı)

desteklerinizi talep ederim.

Saygılarımla...

Gönderdiğiniz resimde ve çalışma sayfasında bahsettiğiniz sütun zaten var. Nereye ekleme yapacağınızı anlamadım. Diğer hocalarımdan özür diliyorum ben anlamadım.

Konu Sahibi
Hayırlı günler hocam,

Ben özür dilerim. Dosyayı yanlış yüklemişim. düzelttim şimdi, mevcut ve örnek olarak ekledim.

Konu Sahibi
bende yine aynı oldu hocam maalesef. video olarak ekledim görüntüyü

Konu Sahibi
Yusuf43 Hocam balta hocamdan kopya çekerek başlığı ekleye bildim fakat (altı çizili olan kısım) satırı kaydıramadım başka bir başlık silindi, nasıl başlık silmeden ( kaydırarak ekleyebilirim yardımcı olabilir misiniz

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

1665763337954.png

Konu Sahibi
olmadı hocam yine başlık silindi (2. resim) toplamteslimgün başlığı eklemek istiyorum diğer başlıklar silinmeden.

toplam kısmı: zamanın+geç
toplamteslimgün: zamanında+geç+muaf

(oran kısmı yine toplam/zamanında olacak şekilde

1665834581706.png

1665834521778.png

Konu Sahibi
Yusuf43 sizlerden kopya çekerek bunu çözdüm. % oranını çıkarmak için zamanında+geç toplam yapıp, genel müşteri teslimini (zamanın+geç+muaf) görmek içinde bir başlık eklemek istemiştim ama balta hocamın yazdığı kodu aşağıdaki gibi değiştirerek istediğim hesaplamayı buldum ilginizi ve desteğiniz için teşekkür ederim.

"Sum(IIf([Data$].[HedefTeslimSaati]>=[Data$].[OrtalamaTeslimAlmaZamanı],1,0)) AS Zamanında, " & _

"Sum(IIf([Data$].[HedefTeslimSaati]<[Data$].[OrtalamaTeslimAlmaZamanı],IIf(len([Data$].[Açıklama] & '' )>0,0,1),0)) AS Geç, " & _
"Sum(IIf([Data$].[HedefTeslimSaati]<[Data$].[OrtalamaTeslimAlmaZamanı],IIf(len([Data$].[Açıklama] & '' )>0,1,0),0)) AS Muaf, " & _
"Zamanında + Geç + muaf AS Toplam, " & _
"Zamanında /(Zamanında + Geç) AS Oran, " & _

bu konuyu çözüldü yapabilirsiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri