• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Gece Çalışma Süresi Hesaplama Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

HayaLCAFE

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Daha Önce Bu Konuyu Açtım Orda Bir Arkadaş Bana yardımcı Oldu Sağolsun Çözüldü - Excel Formülde Eksik Kodlama Burda Puantaja Sayfasında Gece mesai hesaplaması yapıyoruz ama bir sorun var Mesela çalışma saat 79,5 Saat olması gerekiyor 79 yazıyor bunu nasıl düzeltebilirim

Ekran görüntüsü 2023-10-04 223629.png

Çözüm
Merhaba

Eğer hesaplamalar doğruysa tek sorun Örnek 21:30 u 21,50 olarak göstermek ise

((BulunanSaat * 1440)/60) formülünü kullana bilirsiniz. Hücre biçimini Sayı yapmayı unutmayın tabi, virgülden sonra iki hane. bu formül saatin sayısal değerini verecektir. Yani 21:30 u 21,50 olarak gösterecektir. AO9 Hücresine aşağıdaki formülü yazın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

İyi çalışmalar.
merhabalar
hücre biçimlendirmede resimdeki gibi yapığı deniyebilirmisiniz
1696483169944.png

Selamlar
Sayın: HayaLCAFE formül sonundaki 24 e bölme ne işinize yarıyor onu silip hücreyi sayı yaparsanız istediğiniz oluyor

Bu şekilde yapınca 79:30 oluyor kurumda kabul etmedi 79,5 olacakmış
Hocam İşim gereği sürekli uğraştığım konu gece saatlerinin problemini çok yaşamış biri olarak en temiz ve en sade yolu tarih ve saatin birleşimiyle olmaktadır. Ekte bulunan excelde sizin için yaptım bir tane (basit olması kullanışlı yapar :) )

=((C2+D2)-(A2+B2))*24

Arkadaşlar bana da ayrıca toplam fazla mesai değil sadece 21:00 den sonra olan hesaplama gerek , kolonlar spat kısmı ( gece mesaisi 21:00 den sonra ) formül yapamadım 21 den önce ise sıfır , sonrasınu ise - yapıp hesaplamam gerek

Merhaba

((BulunanSaat * 1440)/60) formülünü kullana bilirsiniz. Hücre biçimini Sayı yapmayı unutmayın tabi, virgülden sonra iki hane. bu formül saatin sayısal değerini verecektir. Yani 21:30 u 21,50 olarak gösterecektir. AO9 Hücresine aşağıdaki formülü yazın.
HTML:
Kod:

İyi çalışmalar.

Çözüm
Merhaba

HTML:
Kod:

İyi çalışmalar.

Olay şu 21:00 den sonraki saatler gece mesaisi bana 21:00 den ( Bis yazan çıkış saati ) bis e kadar olan çalışma saatini spat kolonuna formül etmek , denedim ama adam 19:30 da gelmiş gece 3 de çıkmış onu 6 saat yapmıyot

Merhabalar
sizin sorunuz Sayın Hayalcafeden farklı sanırım.
bu başlıktaki sorunun dağılmaması ve karışmaması adına yenibir konu başlığı altında sorarsanız daha sağlıklı olacaktır

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri