• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü formüller dosyayı kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Kokorecci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
ustalar merhabalar herkezin bayramı mubarek olsun bir dosya yükledim dosyanın içerisisinde formül çok kulandım mecburen
bu dosayayı formül kullanamdan vba kod yazarak dosyayı hızlandırabilirmiyiz mümkünmüdür
ana mantık aradığım kırıterler kaç adet çıkmış ve kayıt sayfasını eklemek dosyanın içerisindede belirttim herşeyi
yardımcı olursanız sevinirim şimdiden saygılar

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

A8:Aj18 arası kopyalama için bunu kullanın:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Makro ile kayıt yapabiliyorum
Esas o sğtunlardaki formülleri ortadan kaldırıp vba kod yazarak oraya atamak ondan sonra kayıt oluşturmak amacım

HTML:
Kod:
Hocam bu makroyu boş bir modüle kopyalayıp çalıştırın. F8:H17 arasındaki formülleri hesaplar değerlerini hücreye aktarır. Formüller kaybolur. Sadece değerleri gösterir. Ancak hücreler sıralı gitmediği için baya bir uğraşmak gerekiyor. Sıralı bir halde gitse idi tek satırda bu işlem yapılır. Eğer ki mantığı çözerseniz devamındaki hücreleride siz ekleyebilirsiniz. Önceki mesajdaki makro ise bu sayfadaki verileri KaYIT sayfaını kopyalayıp aktarma makrosu idi.

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Hocam bu makroyu boş bir modüle kopyalayıp çalıştırın. F8:H17 arasındaki formülleri hesaplar değerlerini hücreye aktarır. Formüller kaybolur. Sadece değerleri gösterir. Ancak hücreler sıralı gitmediği için baya bir uğraşmak gerekiyor. Sıralı bir halde gitse idi tek satırda bu işlem yapılır. Eğer ki mantığı çözerseniz devamındaki hücreleride siz ekleyebilirsiniz. Önceki mesajdaki makro ise bu sayfadaki verileri KaYIT sayfaını kopyalayıp aktarma makrosu idi.
Hemen deniyorum hocam

Konu Sahibi
Hemen deniyorum hocam
malsef olmadı çünkü makroyu calıstırdım bir hesablama yapmak için formülden dahada agır oldu 10 dakıkadır 1 veriyi tamamlayamadı daha formülden dahada fazla uzun suruyorneyse genede sağ olunn olmadı o kadar uğraştınız emek verdiniz ama hakkınızı helal ediniz genede dosyayı görev yöneticisinden son vererek durdurabiliyorumm kilitliyor formüllerden dahada fazla kastııı normalde vba kodları cok az saniyede hesablatır ve dosyayı yormaz diye biliyordum malesef olmadı
genede teşekür ederim

Hocam bu bir alternatif ti doğrudur verileriniz çok fazla ise kasar başka yollarda var muhakkak ilgilenen arkadaşlar çözebilirler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri