• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formülle alınan metnin bir kısmını farklı yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
120
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba arkadaşlar.
C2 de geçici yazdığında B3 satırındaki TARİH yazan metinin yanına (İlk Başlama) yazdırıyorum
(İlk Başlama) yazan yeri DAMGA formülü veya başka bir şekilde Kalın - İtalık veya farklı renkte yazdırabilir miyiz?
Yani formül ile yazdırdığım bazı yerleri Kalın - İtalık veya farklı renkte yazdırabilir miyiz?
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Kitap1 (1).xlsx
    11 KB · Gösterim: 11
Çözüm
Excel'deki formülün sonucunu, hücredeki değeri değiştirmeden VBA ile metin biçimlendirmesini uygulamanın tek yolu, formülü sonlandırıp hücreye statik değer (yani, formülün sonucu) yerleştirerek işlem yapmaktır. Bununla birlikte, formülün sonucu hesaplandıktan sonra bu sonucu VBA kullanarak alıp biçimlendirme işlemi yapmak mümkündür.

Excel'de bir formül varsa, bu formülün sonucunu biçimlendirmek için doğrudan VBA kullanmak genellikle mümkün olmaz çünkü formülün sonucu dinamik olup, formatlamalar yalnızca sonuca uygulandığında etkin olur.

Bu çözümde, formülün sonucu sabitleniyor (statik hale geliyor). Bu, formülün hesaplanmasını sonlandırarak yalnızca o anki değeri almanızı sağlar.
İşleyiş...
Excel'deki formüllerle yazdırdığınız metni kalın, italik veya farklı renklerde formatlamak doğrudan mümkün değildir. Ancak, VBA (Visual Basic for Applications) kullanarak bu tür formatlamalar yapabilirsiniz. Excel formülleriyle sadece düz metin elde edebilirsiniz, ancak VBA ile belirli metin kısımlarını biçimlendirmek mümkündür.

Giriş araç çubuklarından Koşullu Biçimlendirme'yi aç.
Buradan alt menüden Hücre Vurgulama Kuralları yan menüsünü aç.
İçerdiği Metin seçeneğine tıkla.
İmlecin yanıp söndüğü beyaz alana İlk Başlama yaz.
Hemen yandaki Biçim alt menüsünün en altındaki Özel Biçim'e tıkla.
Bundan sonrasını yaparsın herhalde. Kendine göre özel biçimlendirmeni ver.
Kolay gelsin.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Kitap1 (1) (1).xlsx
    13.4 KB · Gösterim: 5
Giriş araç çubuklarından Koşullu Biçimlendirme'yi aç.
Buradan alt menüden Hücre Vurgulama Kuralları yan menüsünü aç.
İçerdiği Metin seçeneğine tıkla.
İmlecin yanıp söndüğü beyaz alana İlk Başlama yaz.
Hemen yandaki Biçim alt menüsünün en altındaki Özel Biçim'e tıkla.
Bundan sonrasını yaparsın herhalde. Kendine göre özel biçimlendirmeni ver.
Kolay gelsin.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Bu işlem ile hücreyi biçimlendirecektir.Talep edilen bu değil zannımca.

HücreLERİ
Aynı zamanda da Metni

HücreLERİ
Aynı zamanda da Metni
Tamam üstadım nasıl dersen öyledir.Ben konu belki net anlaşılmamıştır,ya da ben anlamamışımdır diye belirtme ihtiyacı duydum.Peki metnin bir bölümünü de yapıyor mu ?
Saygılar.

Son düzenleme:
Sn. kralım bir konu farklı kişiler tarafından farklı algılanabilir.Ben anladığım doğrultuda sizin önerdiğiniz yolun bu talebe karşılık olmadığını düşünerek paylaşımda bulundum.Belki ben konuyu yanlış anladım bilemiyorum. Ancak "metnin bir bölümünü de yapıyor mu ?" kısmını ben sordum ki yanlış anlaşılma olmasın diye.
Desteğin için teşekkür ederiz.

Merhabalar Formül ile gelen metin "Ahmet 35 yaşında" olsun bu formülle gelen metinde sayılar (35) kalın olsun... Ahmet renkli olsun gibi istekler, Sn. Ali ÖZ ün de dediği gibi Formül ile çözümü olmaz makro ile çözülür.

Excel'de formüller kullanarak metinlerdeki sayıları kalın yapmak ve belirli bir ismi renklendirmek mümkün değildir, çünkü formüller sadece hücre içeriğini metin veya değer olarak döndürebilir, hücredeki biçimlendirmeyi değiştiremez

Makrolu Çözüm

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Bu makro, aktif hücredeki metni alır.
"Ahmet" kelimesini kırmızı renkte yapar.
Hücredeki sayıları kalın yapar.
Alt + F8 tuşlarına basarak makro penceresini açın.
FormatText makrosunu seçin ve Run tuşuna basın.
Bu makro, metnin içindeki "Ahmet" kısmını kırmızı renkte yapacak ve sayıları kalınlaştıracaktır.

Merhabalar Formül ile gelen metin "Ahmet 35 yaşında" olsun bu formülle gelen metinde sayılar (35) kalın olsun... Ahmet renkli olsun gibi istekler, Sn. Ali ÖZ ün de dediği gibi Formül ile çözümü olmaz makro ile çözülür.
Evet tam olarak istediğim bu
Hücre biçimlendirme ile hücreyi dolgu - çizgi - renklendirme şeklinde kullanmıyorum hali hazırda özellikle DAMGA() formülü veya başka bir formül ile 2 farklı formül ile oluşturduğum hücredeki metnin 1.veya formülle alınan kısmını kalın ve renkli yazdırabiliyormuyuz diye sormuştum

Bu makro, aktif hücredeki metni alır.
"Ahmet" kelimesini kırmızı renkte yapar.
Hücredeki sayıları kalın yapar.
Alt + F8 tuşlarına basarak makro penceresini açın.
FormatText makrosunu seçin ve Run tuşuna basın.
Bu makro, metnin içindeki "Ahmet" kısmını kırmızı renkte yapacak ve sayıları kalınlaştıracaktır.
Ahmet yerine () 2 parantez arasındakileri parantez dahil renkli ve kalın nasıl yazdırabilirim sayın berhudarolemi
Ahmet yerine () yazsam olur mu

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

İlk başta, parantezler arasındaki metinler tespit edilip, hem kırmızı renkle hem de kalın yazılıyor.Sonrasında sayı kalın olmaktadır

Teşekkür ederim sayın berhudarolemi deneyip dönüş yapacağım

Koşullu biçimlendir kullanarak yapabilirsin makro her çalıştığında CTRL + Z i iptal eder geri alı kullanmadan excel kullanmak hayattan soğutabilir.

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    24.5 KB · Gösterim: 6
  • 2.PNG
    2.PNG
    15.3 KB · Gösterim: 6
  • 3.PNG
    3.PNG
    52.5 KB · Gösterim: 6
Sayın mana97
Bende aynı fikirdeyim. Anlatmaya çalıştım. Ama üyemiz makroda ısrar etti. Size katılıyorum.

Koşullu biçimlendir kullanarak yapabilirsin makro her çalıştığında CTRL + Z i iptal eder geri alı kullanmadan excel kullanmak hayattan soğutabilir.

Sayın mana97
Bende aynı fikirdeyim. Anlatmaya çalıştım. Ama üyemiz makroda ısrar etti. Size katılıyorum.

Madem bu işin uzmanı Ali ÖZ hocamız bilmiyor sizin bildiğinizi Allah için biriniz çok rica ediyorum şu işlemi

For Each a In Selection
a.Characters(InStr(1, a, "("), Len(a) - InStr(1, a, "(")).Font.Bold = True
Next
koşullu biçimlendirme ile örnek dosya oluşturup paylaşsın. İşi mesleği bu olup sizin bildiğinizi sandıklarınızın kat be kat fazlasını unutmuş insanların olmaz dediğine inatla olur diyorsunuz gerçekten çok rica ediyorum örneği paylaşın. Hatta o kadar basit olsun ki 1 hücre veri olsun "Müzeyyen 45 yaşındadır" yazsın içinde ve "Müzeyyen 45 yaşındadır " şeklinde formatlansın koşullu biçimlendirme ile.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri