• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formülde Hesaplama Yapamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar verileri hesaplamasını yapıyorum fakat yapmak istediğim;
Bir kutudan çıkan malzeme 2.5 ml ben bu 2.5 ml 5 kez çalışma yapmak istiyorum 5 kez çalıma yapılmadığında bana " VerilmesiGereken Cal Sayısı" eksi olarak göstermesini istiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Sayın arslanbey,
Şimdi ben size yardımcı olmaya çaılışyorum ancak, tabloda neyi neyle çarpmam gerektiğini, neyi neyle toplamam gerektiğini, neyi neyle bölmem gerektiğini, neyi neyle çıkarmam gerektiğini bilmiyorum. Bunu siz biliyorsunuz. Bu konuyu açtığınızdan beri diğer arkadaşların da anlatmaya çalıştığı buydu. Siz deyin ki şu şununla şu işlem yapılacak biz de yardımcı olalım. Diğer yandan alıntısını yaptğın başlık size yardımcı olmadı mı ? Sizinkisiyle aynı olmadı mı ?
Konu Sahibi
İlk önce cevap verdiğiniz için teşekkürler ama 5 fazlası olduğunda hesaplamayı yanlış yapıyor. Asıl yapmak istediğim şu şekilde kalan 1 kalan 2 gibi yaptırabilirmiyiz.

hocam 5 kez çalışma yapılmadığında dediğin şey kalibrasyon sayısı mı ben olayı anlamadım
Şöyle yapalım mı aynı tablodan kopya al diğer sayfaya formül çalıştığında rakamların kaç olmasını istiyorsan manuel olarak yaz o tabloya biz o senin yazdığın rakamlara ulaşacak bir formül üretelim. Bu tablonun olayını anlamadım ben ilk bakışta otomat kahve makinesi gibi bişe anladım ama alakası yok gibi görünüyor

Sayın mana97,
Size tamamen katılıyorum. Bugüne kadar cevap vermeme sebebi de (muhtemelen) başka bir foruma yazdı, oradan gerekli olumlu cevabı aldı ve burayı unuttu. Yoksa bugüne kadar cevap verip çözüldü diye işaretler veya sorununun çözümüne devam ederdi. Forumda çoğu sorun işte bu sebepten açık kalıyor.

Sayın mana97,
Size tamamen katılıyorum. Bugüne kadar cevap vermeme sebebi de (muhtemelen) başka bir foruma yazdı, oradan gerekli olumlu cevabı aldı ve burayı unuttu. Yoksa bugüne kadar cevap verip çözüldü diye işaretler veya sorununun çözümüne devam ederdi. Forumda çoğu sorun işte bu sebepten açık kalıyor.
Bu site yönetimiyle alakalı bir durum bir forum içerisinde 7 gün hareket olmadığında zaman aşımından kapanması için bir kod satırı eklenebilir. Ayrıca soru sahibinin konuyu güncel tutması için "konu güncel" olarak bir buton eklenirse konuyu aylarca açık bırakabilir ama takip etmek zorunda kalır. Öneri olarak kabul ederseniz Admin bilginize.

Sayın arslanbey.
,
Bu konu açık kaldı. " 2,5 ml.'den 5 kez çalışma yapmak istiyorum. 5 kez çalıma yapılmadığında bana " VerilmesiGereken Cal Sayısı" eksi olarak göstermesini istiyorum " demişsiniz.
  • Ama tablonuzda EYLÜL, EKİM, KASIM ve ARALIK olarak 4 çalışma var. 5 nci çalışma OCAK ayı mı olacak, yoksa AĞUSTOS ayı mı olacak?
  • Hesaplamanızda nasıl olacak ? Örnekleyerek bize anlatır mısınız ?

Konu Sahibi
Sayın arslanbey.
,
Bu konu açık kaldı. " 2,5 ml.'den 5 kez çalışma yapmak istiyorum. 5 kez çalıma yapılmadığında bana " VerilmesiGereken Cal Sayısı" eksi olarak göstermesini istiyorum " demişsiniz.
  • Ama tablonuzda EYLÜL, EKİM, KASIM ve ARALIK olarak 4 çalışma var. 5 nci çalışma OCAK ayı mı olacak, yoksa AĞUSTOS ayı mı olacak?
  • Hesaplamanızda nasıl olacak ? Örnekleyerek bize anlatır mısınız ?
İyi akşamlar arkadaşlar;
bir kutudan 2.5 ml örnek çıkıyor ben bu 2.5 ml ile
geçen aydan devir: 0.5 ml
Ana Depo Çıkış : 2.5 ml
Devir Dahil Toplam Çıkış: 3 ml
Bir kutudan cihaz kullandığı miktar (µl): 0.05 ml
Verilen Kalibrasyon Sayısı : 5 kez verile bilir (örnek)
TOPLAM: 3 ml
Bir sonraki aya devir miktarı: ?
Verilmesi Gereken Cal Sayısı: ?

Ben bur da yapmak istediğim "Bir sonraki aya devir miktarı: ? , Verilmesi Gereken Cal Sayısı: ?" bu iki veriyi bulmak istiyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sayın arslanbey,
  • Bir kutudan verilen kal miktarı (µl)'nın karşınındaki rakam 0,05 bir kutu için mi, yoksa kutu içerisindeki bir tek için mi ? Bir tek içinse kutu içinde kaç tane var ?
  • Verilen Kalibrasyon Sayısında tavan sınır 5 mi ? Yada kaç ?
  • Verilmesi Gereken Cal Sayısı hesaplanırken Toplam çıkışa Devir dahil edilecek mi, yoksa sadece ana depo çıkışı mı hesaba katılacak ?
  • Siz Toplama 3 ml demişsiniz ama burada 0,25 çıkıyor. Arada çok fark var.
  • İmha edilirse Toplamdan mı düşülecek ?

Son düzenleme:
merhabalar
bu sorun ile aynı değilmi ?

İyi akşamlar arkadaşlar;
bir kutudan 2.5 ml örnek çıkıyor ben bu 2.5 ml ile
geçen aydan devir: 0.5 ml
Ana Depo Çıkış : 2.5 ml
Devir Dahil Toplam Çıkış: 3 ml
Bir kutudan cihaz kullandığı miktar (µl): 0.05 ml
Verilen Kalibrasyon Sayısı : 5 kez verile bilir (örnek)
TOPLAM: 3 ml
Bir sonraki aya devir miktarı: ?
Verilmesi Gereken Cal Sayısı: ?

Ben bur da yapmak istediğim "Bir sonraki aya devir miktarı: ? , Verilmesi Gereken Cal Sayısı: ?" bu iki veriyi bulmak istiyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Önce çalışma durumuna bakıldıktan sonra
yüzde 14 sonra yüzde 1 düşülür
Çıkan sonuca göre
Yüzde 15 de mi yoksa 20 mi ona bakılır
Geçen aydan devir yüzde 5 var mı bakılır
sonra çıkan sonuç en baştaki sonuçta çıkarılır

Şimdi burayı okuyunca ne anlıyorsan bende senin yazıklarını okuyunca onu anlıyorum. Brüt bir ücreti Net ücretini bulabilmek için bişeler yazdım ama senin tarzınla yazdım. Sormak istediğin soruyu sadece sen biliyorsun. Soruyu biz anlamıyoruz ki

Yabancı bir şarkı gibisin bro dinleyenin çok ama anlayanın yok 😅 Ne istediğini direk sormak yerine anlatarak sormadığın sürece çözüm bulamayacaksın. Ben 4 istiyorum diye soruyorsun bizde diyoruzki bu 4 nedir nerden çıktı. Halbuki senin şöyle sorman lazım hangi iki sayıyı birbirine çarparsam 4 sayısına ulaşırım diye sorman lazım işte o zaman bizde sana 2 ile 2 yi çarparsan 4 eder diye cevap verebiliriz. Bilmiyom ki ben daha sana durumu hangi örnekle açıkliyim gerisini sen düşün işte

Konu Sahibi
İyi akşamlar arkadaşlar;
Bir kutudan 2.5 ml örnek çıkıyor ben bu 2.5 ml bu 2.5 ml ile cihaz
bir numune verdim cihaz 0.05 kullandı.
iki. kez numune verdim cihaz 0.05 µl kullandı.
üç. kez numune verdim cihaz 0.05 µl kullandı.
dört . kez numune verdim cihaz 0.05 µl kullandı.
beş . kez numune verdim cihaz 0.05 µl kullandı.
eğer ki dört kez verilmiş ise numune cihaz kullanıcısı elinde bir kullanımlık kalması gerekir.

verilen Kalibrasyon Sayısı : 5 kez verile bilir (örnek)
TOPLAM: 2.5 ml
Bir sonraki aya devir miktarı: 1µl
Verilmesi Gereken Cal Sayısı:1 µl olması gerekir

Yada sizin dosyayı biraz irdeledim. Bir bakın isterseniz. Ama emin değilim. Formülleri inceleyin.

İnceliyor musunuz ?

Konu Sahibi
Sayın arslanbey,
Şimdi ben size yardımcı olmaya çaılışyorum ancak, tabloda neyi neyle çarpmam gerektiğini, neyi neyle toplamam gerektiğini, neyi neyle bölmem gerektiğini, neyi neyle çıkarmam gerektiğini bilmiyorum. Bunu siz biliyorsunuz. Bu konuyu açtığınızdan beri diğer arkadaşların da anlatmaya çalıştığı buydu. Siz deyin ki şu şununla şu işlem yapılacak biz de yardımcı olalım. Diğer yandan alıntısını yaptğın başlık size yardımcı olmadı mı ? Sizinkisiyle aynı olmadı mı ?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri