• DİKKAT !

    Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formül/dosya güncellemesi konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Senry

Yeni Üye
Katılım
27 Ara 2021
Mesajlar
10
Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhabalar.
Forumun arşiv kısmındaki sayın Sivan'a ait Personel Kayıt Programı adlı çalışmayı indirdim ancak program bende hata vermekte. Dosyayı indirip ilk açışta, programın ana sayfasındaki E sütununda örnek veriler sıkıntısızca görülürken (Resim 1), düzenlemeleri etkinleştirdiğim zaman program işlevsiz bir hale geliyor (Resim 2).

Sıkıntı nedir ne olabilir diye internette araştırırken, E3 hücresinde yer alan formülün başlangıcındaki =_xlfn.XLOOKUP komutunun, Excel'in son sürümlerine ait olup eski sürümlerin bunu desteklememesinden kaynaklandığı bilgisine eriştim. Dosyadaki pek çok sayfada ve satırda bu komut yer aldığı için programı kullanamamaktayım. Formüllerden ve makrolardan pek anlamadığım için de gerekli yerlere uygun müdahalelerde bulunup, formülleri kendime göre revize edemiyorum.

Biliyorum, oldukça meşakkatli ve zaman alan bir şey istemiş olacağım ancak bu dosyayı Office 2007'de çalışacak şekle sokabilmek mümkün mü acaba?
 
Kontrol ediniz.
 
Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Balta, yardımınız için teşekkür ederim.
Ancak şöyle bir durum var; bana sıkıntı çıkartan mevzubahis kod, aynı çalışma kitabı içerisindeki "Süreli Mazeret İzni" - "Ayrılan Özlük Kapak" - "Çalışan Özlük Kapak" ve "GG Kağıdı" sayfalarında da kullanıldığı için gerekli güncellemelerin o sayfalardaki ilgili alanlara da yapılması gerekiyor.
 
#2 Nolu mesajdaki dosyayı güncelledim.
Tekrar indirin.
 
Konu Sahibi
Sayın Balta, tekrardan teşekkür etmekle birlikte, geç dönüş yaptığım için özürlerimi sunarım.
Belirtmiş olduğum sıkıntılar ortadan kalkmış durumda ama eklediğim görsellerde de görebileceğiniz üzere bir takım sıkıntılar söz konusu.

Örneğin; PERSONEL ÖZLÜK DOSYASI KAPAK sayfasında; personel ismini, ilgili hücrenin sağ alt köşesindeki küçük ok ile değiştiremiyorum. Hücre içerisinde manuel bir şekilde değiştirme yaptığımda ise hem görseldeki hatayı alıyorum ve değişiklik olmuyor hem de sabit olarak deneme amaçlı yaptığım kayına yönelik personel bilgileri orada sabit kalıyor. SÜRELİ MAZERET İZİN sayfasında ise bu sefer personeli değiştirebiliyorum ancak, ilgili personelin bilgileri yine değişmiyor (sabit olarak deneme maksadıyla girdiğim personel kaydı yer alıyor).

Bu sıkıntıları nasıl ortadan kaldırabilirim?
 
Dosyayı tekrar indiriniz.
 
Konu Sahibi
Sayın Balta, çok teşekkür ederim. Dosyanın son hali kusursuz durumda (en azından şimdilik bir aksaklık göremedim)
Size fazlasıyla zahmet verdim, hakkınızı helal edin.
 
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri
Üst