• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı CSV Dosyalarından Belirli Sütunlara Veri Aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

noartist

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Selam arkadaşlar,

Daha önce halily, askan Adnan, üstadların destekleriyle ekteki linkte bulunan dosyalar ile rapor dosyasına bir csv dosyasından veri aktarma işlemi yapmıştık.

Şimdi aynı rapor dosyasına 2 farklı csv dosyasından rapor dosyasındaki sütun isimlerine göre veri aktarımı yapılması gerekiyor,
İlk yapılan çalışmada "ActivitySummaryReport_" csv dosyasından aşağıdaki uygulamaların kullanıcı başına kullanım sürelerinin rapor dosyasında ilgili sütunlara aktarılması işlemi yapıldı.
"wfica32.exe" uygulaması
"Diger Uygulamalar" (OUTLOOK.EXE, EXCEL.EXE, WINWORD.EXE, POWERPNT.EXE, Teams.exe,mstsc.exe) uygulamalar

Yeni csv dosyası için Rapor dosyasına her tarih için aşağıdaki isimlerde 4 farklı sürun ekledim.

Session start
Last activity
Total time
Active time

ilk yaptığımız çalışma sütun isimlerine göre değil sanırım bu yüzden yeni sütunlar ekleyince Rapor dosyasında kayma oldu, onunda düzeltilmesi gerekecek sanırım.

"SessionGridReport_" bu csv dosyasından

A sütunundaki kullanıcı hesabına göre aşağıdaki verilerien kullanıcı başına toplamlarının alınarak

"G" sütunundaki Total time Rapor sayfasında "Total time" sütununa (her satırdaki oturumların toplamı eklenecek)
"K" sütunundaki Active time Rapor sayfasında "Active time" sütununa (her satırdaki oturumların toplamı eklenecek)
"M" sütunundaki Session start Rapor sayfasında "Session start" sütununa (ilk bağlantı saati eklenecek)
"Q" sütunundaki Last activity Rapor sayfasında "Last activity" sütununa ( son bağlantı saati eklenecek)

Rapor dosyası ve csv dosyaları aynı klasörde olacak şekilde çalışabilir.

Raporlar haftalık 7 günlük oluşturulduğu için ger csv dosyasından 7 adet bulunuyor.

Her csv dosyası başlığındaki tarihe göre örn; "14.03.2022" Rapor dosyasındaki tarihin altına verilerin işlenmesi gerekiyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Merhaba noartist Forum kuralları gereği sorunuzu ilk sorarken belirli kişi ve kişileri etiketleyerek sormazsanız iyi olur. Ayrıca foruma dosya ekleme ücretsiz bir şekilde yapılabiliyor harici sitelere yüklemenize gerek yok. Aşağıdaki soru sorma hakkındaki linkini incelerseniz seviniriz. iyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Sayın VetExc23 bilgilendirme için teşekkür ederim bahsettiğiniz gibi dikkat edeceğim, rar eklemeye çalıştığımda olmamıştı zip olarak ekleyebildim şimdi.

yalnız SessionGridReport_ dosyalarında aynı tarihe ait aynı kullanıcının birkaç oturumu birden var hangisi alınacak?
mesela 14 Mart'taki DOMAIN\test.user2 kullanıcısına ait kayıtlar?
User nameTotal timeActive timeSession startLast activity
DOMAIN\test.user22h 9m 38s1h 44m 14s
14.03.2022 07:31​
14.03.2022 09:40​
DOMAIN\test.user27h 47m 29s7h 37m 49s
14.03.2022 09:41​
14.03.2022 17:29​
DOMAIN\test.user212h 14m 14s2h 50m 58s
14.03.2022 20:36​
15.03.2022 00:00​

kullanılan yordamlar
dosyalardan bilgi alma ve aktarma
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
zaman çevirme
HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
yalnız SessionGridReport_ dosyalarında aynı tarihe ait aynı kullanıcının birkaç oturumu birden var hangisi alınacak?
mesela 14 Mart'taki DOMAIN\test.user2 kullanıcısına ait kayıtlar?
User nameTotal timeActive timeSession startLast activity
DOMAIN\test.user22h 9m 38s1h 44m 14s
14.03.2022 07:31​
14.03.2022 09:40​
DOMAIN\test.user27h 47m 29s7h 37m 49s
14.03.2022 09:41​
14.03.2022 17:29​
DOMAIN\test.user212h 14m 14s2h 50m 58s
14.03.2022 20:36​
15.03.2022 00:00​
halily hocam elinize emeğinize sağlık

Session start
Aynı tarihte kullanıcıya ait ilk oturum bilgisi rapor sayfasına işlenecek.
Last activity
Aynı tarihte kullanıcıya ait son oturum bilgisi rapor sayfasına işlenecek.

Total time
Aynı tarihte kullanıcıya ait tüm oturumların toplam süresi rapor sayfasına işlenecek

Active time
Aynı tarihte kullanıcıya ait tüm oturumların toplam süresi rapor sayfasına işlenecek

Aşağıda işaretlediğim gibi işlenecek hocam
rapor-2.JPG

Session start ve Last activity dışındakiler doğru mu?

csvaktar yordamını aşağıdaki ile değiştirip dener misiniz?HTML:
Kod:

aklıma gelmişken sorayım en fazla kaç kullanıcı olabiliyor?
per no sayfasında olmayan kullanıcılar da CSV dosyalarında olabiliyor mu?
ben diziyi alırken 1 milyon satır gibi kaba bir sayı kullandım ama kullanıcı sayısının maksimum olduğu bir değer tanımlarsanız işlem daha hızlı gerçekleşir

Konu Sahibi
aklıma gelmişken sorayım en fazla kaç kullanıcı olabiliyor?
per no sayfasında olmayan kullanıcılar da CSV dosyalarında olabiliyor mu?
ben diziyi alırken 1 milyon satır gibi kaba bir sayı kullandım ama kullanıcı sayısının maksimum olduğu bir değer tanımlarsanız işlem daha hızlı gerçekleşir
halily hocam öncelikle bir önceki yazdığınız kodları denedim çalışıyor teşekkür ederim.

Kullanıcı sayısı 2000 geçmeyecektir,
Evet per no sayfasında olmayan kullanıcılar CSV dosyalarında olabiliyor,
Olmayan kullanıcıları elle tekrar per no ya giriyoruz, eğer mümkünse olmayan kullanıcılar per no ya otomatik işlenmesi mümkün olur mu acaba ?

mümkünse olmayan kullanıcılar per no ya otomatik işlenmesi mümkün olur mu acaba
Dictionary ile ilgili bir araştırma işinize yarayabilir. Bu haliyle sorunuzun cevaplandığı kanaatindeyim
Iyi çalışmalar.

Rica ederim
İyi çalışmalar

Sorun çıkaran dosyayı ekler misiniz

sorunu anladım önceki dosyalarınızda (SessionGridReport_ dosyalarında) oturum süreleri saat mertebelerindeydi dolayısıyla kodlar Saat: Dakika:Saniye formatında ayarlamıştım oysa orijinal dosyanızda oturum süresi 24 saati aşan kullanıcı var (1d 14h 31m 6s ) hesaplamada gün hesaba katılmadığı için hata veriyor
kodları aşağıdaki gibi revize edip dener misiniz?
Uyarı: Aynı sorun (ActivitySummaryReport_) dosyalarında da olabilir
HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Sorun bu fonksiyondan kaynaklanıyordu
xD = InStr(xSure, "d")
If xD > 1 Then krd = Val(Left(xSure, xD - 1)) * 24 * 3600: xSure = Mid(xSure, xD + 1)
satırları eklendi
ayrıca SureCvr2 = kr0 + kr1 + kr2 koduna da krd eklendi SureCvr2 = krd + kr0 + kr1 + kr2
HTML:
Kod:

kodun son hali olmayan kullanıcı adları da per no sayfasına ekleniyor
HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun çözüldü mü?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri