• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı Çalışma Kitapları Arasında Veri Alışverişi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
X Çalışma Kitabı sayfa1 B -M sütunları arasındaki sütunlara veri giriyorum 2. satırdan başlamak üzere.Girdiğim verileri A,B,C Çalışma kitaplarına göndermek istiyorum.
A;B;C çalışma kitabı Klasör adları=X çalışma sayfasındaki C ve D sütunlarının birleşiminden oluşuyor.(C & "-" & D)
X çalışma kitabı .sayfa1.(B;E;G;H;I;J;M;K;L)(2. Satırdan başlıyor)=(C & "-" & D).Sayfa1.(A;B;C;D;E;F;I;J;K)(13. Satırdan Başlıyor) sırasıyla sütunlar eşittir.
Not:A,B,C çalışma kitaplarını kendim oluşturuyorum.İsim veriyorum.Ben sadece X çalışma kitabına kaydettiğim verinin C ve D sütunu ismini içeren çalışma kitabına göndermesini istiyorum.Çalışma Kitapları masaüstündeki Örnek klasörü içerisinde bulunuyor.
Örnek dosya ektedir.
Yardımcı olursanız sevinirim .

Çözüm
tamam sorunu galiba anladım, siz silseniz bile ADO oralarda kayıt var sanıp boş kayıtları da alıyor dolayısıyla
ADO kayıtlarında - (boşluk tire boşluk) değerine sahip kayıt oluyor ve o dosyayı arıyor
"HAVING len([F1] & '-' & [F2])>2 " ile sicil ve ad alanı dolu kayıtları hesaba katıyor
SQL_Grp değerini aşağıdaki ile değiştirip dener misiniz?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
fonksiyonun tam kodu,
HTML:
Kod:
peki A,B,C çalışma kitaplarında veri varsa yeni veriler eskisinin altına mı yazılacak yoksa veriler silinip yenileri mi eklenecek
aynı veriler varsa ne yapılacak?
son olarak X kitabına eklenecek bir butona basınca mı veriler aktarılacak?

Konu Sahibi
A,B,C çalışma kitaplarında veri varsa X kitabında kaydettiğim veriler butonla A,B,C sayfalarından ilgili sayfaya önceden kayıt edilmiş verilerin altına kayıt edilecek.Aynı veriler varsada Kayıt edilecek .X kitabında kayıt edilen veriler İlgili kitaplara Her butona tıkladığımda alt alta kayıt edilecek döngü şeklinde.

Yaptığım üretim programında bu excceller arasında veri transferi örnekleri bol bol var 65 saatlik bir eğitim videosu.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Örnek bir parça kod ;) (yeni ürün ekle butonu)
HTML:
CSS:

Konu Sahibi
Teşekkür ederim sayın Emre .Ben x sayfasına eklediğim verilerin x sayfasındaki c ve d sütunundaki verilerle (C & D) oluşan çalışma kitaplarına göndermek istiyorum eklenen verileri.Kodu uyarlayamadım.Bunun için kodda işlem yapacağım kısmı gösterebilirmisiniz.

aşağıdaki çalışmayı inceler misiniz?
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sayın halily Çok sağolun yardımlarınız için .Sizide yoruyorum kusura bakmayın ama dosya yolunda hata veriyor.Benim dosyalarım
E:\excel_çalışmaları konumunda örnek isimli klasör içerisinde bulunuyor.klasör içersinde "sicil &-& ad " ismiyle bulunuyor.
Bu adresi thisworkbook.path te doğruluyor ama hata veriyor.

Ekran Görüntüsü (7).png

hedef dosyanın adresi 2 yerde alınıyor
HTML:
Kod:
kodu aşağıdaki gibi düzenleyip
HTML:
Kod:
hdfAdres adrese kendi adresinizi yazarak dener misiniz?
hdfAdres = ThisWorkbook.Path & "\Örnek\" yerine
hdfAdres = "E:\excel_çalışmaları\Örnek\"

döngüden çıkartıp toplu eklemeye çalıştım daha hızlı gibi geldi
adresi düzenlersiniz
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sayın halily Şöyle bir sorun var :x kitabında sicil kısmına 123456 ad kısmına Ahmet deyip kaydet butonuna tıkladığımda .Kaydettiğim verileri 123456-Ahmet adlı sayfaya atacağına yeni bir sayfa (-) açıp oraya atıyor.Son attığınız kodda (Sayfa1$ bulunmadı uyarısı veriyor).
Ekran Görüntüsü (9).png

şimdi 2 kodu da denedim hatta 10800 civarında kayıtla denedim sorun çıkmadı
benim gönderdiğim dosyada denediniz mi?
sadece zipten bir klasöre çıkarıp hiç bir şeye dokunmadan çalıştırdınız mı?
orada da sorun var mı?
Sayfa1$ bulunamadı hatası dosyalarınızın birinde bu sayfanın olmadığı anlamına gelir tüm çalışmalarınızda Sayfa1$ var mı kontrol ettiniz mi

Konu Sahibi
Zipten indirip klasöre yerleştirdim sayın halily .Sorunsuz çalıştı.Sizide uğraştırdım.Çok sağolun .Emeğinize sağlık. 🙏 🙏 🙏

rica ederim
iyi çalışmalar)
Not: Dünkü sorun neden kaynaklanıyormuş çözebildiniz mi?
Not 2: Eğer excel dosyası yada sayfası yoksa program hata kontrolü olmadığından hata verir
bu durumda ne yapılacağına dair bir bilgi vermemişsiniz

Konu Sahibi
Sorunun neden kaynaklandığını bilemiyorum.Sizin test için kaydettiğiniz veriler varken kayıt eklediğimde sayfalara gönderiyor.Ama tüm sayfalardan verileri silip veri ekleyip veri aktar butonuna tıkladığımda Makro bu çalışma kitabında olmayabilir uyarısı veriyor.Yada Sayfa1$ bulunamadı uyarısı veriyor.Oysa ben sayfa veya klasörü değiştirmiyorum.Sadece varolan verileri silip baştan veri ekleyip sayfalara göndermek istiyorum.

Makro bu çalışma kitabında olmayabilir uyarısı veriyor
bu uyarı siz butonu çalışmanıza kopyala yapıştırla aldıysanız olabiliyor
sayfa1 olmasına rağmen olmadığını söylemesi ilginç fark etmeden isimde boşluk bırakmış olabilir misiniz?

Konu Sahibi
Butonu değiştirdim.Sayfadan verileri silip sicil kısmına 123456 ad kısmına Ahmet girdiğimde Sayfa1$ bulunamadı diyor.Veriyi Göndereceğim Çalışma kitabı 123456-Ahmet .C & "-" & D (c sütunu - d sütunu) isimli çalışma kitaplarını görmesi gerekir aslında .Çalışma kitaplarının hepsinde Sayfa1 mevcut .Sizin paylaştığınız şekilde alıp hiçbir değişiklik yapmıyorum.Sadece örnek isimli klasöre yerleştiriyorum hepsini.Siz silip yeniden kayıt eklediğinizde hata vermiyormu Sayın halily ?

Konu Sahibi
Bütün sayfadaki verileri siliyorum.Tekrar veri kaydedip aynı sayfalara gndermeye çalışıyorum.

tamam sorunu galiba anladım, siz silseniz bile ADO oralarda kayıt var sanıp boş kayıtları da alıyor dolayısıyla
ADO kayıtlarında - (boşluk tire boşluk) değerine sahip kayıt oluyor ve o dosyayı arıyor
"HAVING len([F1] & '-' & [F2])>2 " ile sicil ve ad alanı dolu kayıtları hesaba katıyor
SQL_Grp değerini aşağıdaki ile değiştirip dener misiniz?
HTML:
Kod:
fonksiyonun tam kodu,
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
(- ) şeklinde sayfa atıyordu zaten hocam .Sorunu doğru tespit etmişsiniz benden kaynaklı bir problem olmazsa bu sefer sorunsuz çalışması lazım.Şuan bakamıyorum .Akşam kontrol ederim .Yardımlarınız için çok teşekkür ederim .🙏🙏

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri