• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excellden SQL e veri kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hilmierdinc

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Excel de ki verilerimi (task import data değil) makro yardımıyla SQL
'e nasıl aktarabilirim.
Excel de bir kaydetme butonum olsun ve her veri eklediğimde buton üzerinden SQL'e verileri anlık/dinamik kaydetmek istiyorum.

Çözüm
Sql serverde tek tırnak olayı için çözüm ekte.Belki lazım olur başkalarınada.
Ekle,sil,güncelle vs.. olaylarıda var.
halily abey sağolsun yardımcı oldu.
Merhaba.
SQL dosya nerde?
Veri butonunuda ekleyebilirsiniz ve tam olarak nasıl olacak anlatmanız gerekecek.
Kısaca veriyi nasıl ekleyeceksiniz gibi sorular geliyor insanın aklına :)

Sendende abey.Bu gidişle galiba tüm forumdakilerin telefonunu alacağım:)
Siz burda anlatın uzman abeylerde çözer benim bu hafta ancak akşamları zamanım olabilir.

Zaten bu işler genelde Ado ile yapılıyor.O kalıplarda zaten var.Ya insert into yada addnew yöntemi kullanılır.

Konu Sahibi
vba da sql ile coonection kuracak kodları bir tuşa atarsak bunu yapamazmıyız abey, kodların içerisinde sql kullanıcı tanımı şifresi ile bir formul bağlantısı oluşturabilirmiyiz ?

Oluyor ama tecrübelerimden döngü gibi çalışıyor.Bende zaten sql server yüklü değil ama gerçek olmayanörnek dosya eklerseniz kurup bakarım.

Konu Sahibi
abey cell(i, 1) formatında bide range(A2;F9) şeklinde yaazdırılıyormuş sanırım ama ben ikisindede hata alıyorum kodlara bakarmısınız hata kodlardamı yoksa sqldemi
ayrıca butonsuz da olurmu exceli kapatırken aynı anda sqle de yazdırırmı

Konu Sahibi
sayın abim birde bunu denedim bağlantıyı görmüyor sqle kayıt yapmıyor.

Konu Sahibi
refaz abi hatam nerde onu anlamadm abi bana bi çözüm yolu gösterirsen çok minnettar olcam abi
makrolarda run dedikten sonra sıkıntı çıkmıyor ama sqlde tablomayazmıyor sqlde tablo oluşturduktan sonra başka işlem yada kod yazcakmıyım valla sabahtan beri buna uğraşıyorum

insert into kullanılırken alanlar da yazılmalı
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

ayrıca siz 5 alan tanımlamışsınız ama tablonuzda 3 alan tek var
1. alan metin 2. sayısal ama siz birinciyi değil sayısal olan 2. alana tırnak eklemişsiniz
neden burada + işareti var + Cells(i, 2)

Ayrıntılı olarak inceleme imkanım olmadı ama burada da alan adları yok
Insert into tabloadi (Alan adlari) values (degerler)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri