• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excell ile Kümülatif Alış Toplamı Hesaplatma FİFO

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Haritacı

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar kolay gelsin. Excelde bir tablom var. Tablonun en sağ tarafında "Kümülatif Maliyet" hesabı altında getirilmesi gereken değerler şöyle olmalı.
Tabloda karmaşık Hisse senetlerinin isminin olduğunu düşünün ve bunlar farklı zaman aralıklarında alınıp satılıyor ve yapılan işlemlerde bu tabloya işleniyor. "Kümülatif Maliyet" sütununda yer alan hesaplamada bir hisseye ait tüm lotlar eğer satılıyorsa değer 0 (sıfır) gelmeli. Burada sorun yok. Çok etopla yöntemiyle bunu halledebiliyorum. Fakat o hisseyle ilgili tüm lotlar satıldıktan sonra yapılan yeni alımlar tüm lotlar elden çıkarılana kadar "Toplam Tutar" sekmesindeki alım ve satım değerlerine göre alınıyorsa eklenmeli satılıyorsa çıkartılmalı şartı var. TABLO ÜZERİNDE O SÜTUNDAKİ SATIR AMAÇLARI KIRMIZI HARFLERLE BELİRTİLMİŞTİR.

Konu Sahibi
merhabalar
kontrol edebilirmisiniz
*h sütunu yardımcı sütun olarak kullanıldı
"Miraga" çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık. Excelde hisse senedi portföy takip işlemlerine yönelik bir arayüz hazırlamaya çalışıyorum. Çok yardımcı oldun... Çalışmalarında başarılar diliyorum...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri