• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excele sayfa saydırıp değer olarak çekme Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

zafer3355

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım konuyu yanlış yere açtıysam affola
sayfa 1 deki tablo benim veri giriş yerim diye tasarladım (A stünunda10 kişi ve bilgileri)
sayfa 2 de kontrol tablosuna veri doğrulama şeklinde isim tanımladım, istediklerim;
+yeni isim eklendiğinde oto veri doğrulama yapılsın tüm isimler gelsin
+kişilerin sayfa 2 de sayfa bitiş no sayfa 1deki G sütununa kaydolacak
+ bu G sütunundaki değer dinamik olarak artıp ya da değiştirilip kişilerin kullandıkları sayfaları akılda tutacak kişinin sayfa bitiş no+1, bir sonraki girişinin sayfa başlangıç numarası olacak
eğer mümkünse bunları değer olarak yapıştıracak böylece kişini sayfası biterse veya seri no değişirse tekrar giriş yaptığım zaman değerler değişmesin
SAYFA2 de en sona örnek satır eklenmiştir
tabloya bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız, açıklamalı tablo eklenmiştir sayfa1 i istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ama sayfa2 tutanak olacak yani değiştirmeyin.
anlatması zor anlatamadım biliyorum ama düşeyaranın değer yapıştırılmış hali diyebiliriz
şimdiden teşekkür ederim

Sayfa1 de A sütununda herhangi bir isim girdiğinizde
Sayfa1 de A sütununda 3.satırdan itibaren son satıra kadar olan
isimleri benzersiz listeye tekrarsız alarak Sayfa2 de
C3 satırından itibaren Sayfa2 de A sütununun son satırına kadar
olan aralıkta veri doğrulama yapar.
Dosya adresini doğru verirseniz sorun çıkmaz.
Sorunuzun kalan kısımlarını anlamadım.
Daha doğrusu işlem önceliğini kavrayamadım.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
çok teşekkür ederim isim bulma işlemi güzel olmuş elinize sağlık
işlem önceliği diye bir şey yok aslında olayı kitap okuma gibi düşünebilirsiniz sayfa2 benim tutanağım
Sayfa1 dek isimlerin G stünunda kitapta okuduğu en son sayfa mevcut diyelim
sayfa 2 de tekrar çağırdığımda kaldığı sayfanin +1 fazasını başlangıç numarası olacak
Sayfa1 deki G stünü, sayfa2 örn ali yi gördüğünde Sayfa2 deki sayfa bitiş numarasını ali ye getirecek

örneğin alinin okuduğu en son sayfa sayfa 2 deki H stünu (sayfa bitiş no) nun en büyük değeri olacağından
sayfa1 g3 çokeğermak yada mak(eğer formulü ile yapılabilir
yine anlatamadıysam isterseniz ben eski usul excelde formul kullanarak yazayım siz vba ya dökün

Sayın zafer3355
Sayfa2 de C3 de Veri Doğrulama dan Ali yi seçtiniz.
Makro sayfa1 e gidecek Ali yi bulacak , buldu.
Ali için Sayfa1 G3 deki değer 120098 bu değer
Ali için Sayfa2 G3 de +1 alacak ve 120099 olacak.
Sonra tekrar Sayfa1 e gidecek Ali için G3 deki değeri
120099 yapacak.
Eğer buysa bu yöntem sayfa kodları için oldukca kafa karıştırıcı.
Güvenli değil. Bir forma yada butona atamak daha doğru.
Bir başka husus Sayfa1 de A sütunundaki isimler tekrarlı değil.
Atıyorum Adı X Soyadı Y olan bir kişi bu sütunda sadece bir kere
yer alır. Kodları buna göre yazdım. Zaten tablo yapısı ve talebiniz de
bu çerçevede. Sayfa1 de aynı isim 2 veya daha fazla tekrar ediyorsa
ilk bulduğunu alır kalanını bırakır. Bilginize.

Kodları Sayfa2 de butona atadım.
Umarım doğru anlamışımdır.
I sütunu için formülü koda çevirdim.
SERİ NO sütununda Düşeyara ile ne yapmak istediğinizi
anlayamadım. Formül eksik kalmış. Düzeltirseniz onu da koda çevirebilirim.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
excelcan bey yardımınız için teşşekür ederim sizin dediğinizi gayet iyi anladım, düşününce tüm verileri tek bir sütuna kaydetmek zor olabilir bende bugün yeni bir metod kullandım. vba harici orta düzey excel biliyorum tabloya yeni bir parametre ekledim. herşey çok güzel çalışıyor eski usul hücrelere formül girerek yaptım
yapmak istediğim şey aslında çok basit mutemet arkadaşların en çok yaşadığı kimin hangi makbuzda kaldığı, kimin elinde kaç adet makbuz kaldı problemi. Bir kere kaldığı makbuzu girelim sonra yaptığımız tutanağa göre kişinin kaldığı makbuz sayısını aklında tutsun. veri doğrulamalar sayesinde hem hata minimuma insin hem de zaman kazanalım. Fikir vermesi açısından asıl amacım budur.
Benim tıkandığım ve vba nın gerekliliğini anladığım yer ise şöyle gelişti ; kişinin makbuzu bitti diyelim seri ve/veya makbuz başlangıç no değiştiği için yeniden kişiyi düzenlediğimde sayfa2 de ilgili kişinin doldurulan yerlerinin de değiştiğini gördüm. Bu çok doğaldı çünkü eşitlik yöntemi ile bilgileri getiriyordu, kopyala değer yapıştır yöntemi ile getirseydi sorunum çözülecekti.
sayfa2 de g3,g4 ve g5 hücrelerinin formülleri farklıdır g5ve sonrası aynıdır, farklı yapmak zorunda idim değerli ustalar formülü incelerse nedenini anlarlar
aslında bu haliyle bile sayfa1 e yeni tutanak oluştur diye bir buton eklenip, yeni tutanak oluştura basıldığında; göreli makro ile c3 stünundan en son değere kadar kopyalayıp, f3 stünundan en son değere kadar "değer olarak yapıştır" sa sonra da sayfa 2 deki tablodaki eski girdileri silse (yeni tutanak oluşturacağından) bu haliyle bile kullanılabilir ancak bu çözüm benim gibi orta düzey excel bilenler içindir, ileri düzeyde bu çözüm ilkel kalabilir. Bunu fikir vermesi adına anlattım sayfa1 sonuçta benim uydurmam istenildiği gibi özelleştirilebilir, buton atanabilir.
artık yeni örnekte tablo oluşturulduğu için tablonun nimetlerinden faydalanabilirsiniz şimdiden başta excelcan forum büyüğüm olmak üzere tüm forumdaşlara teşekkür ederim

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Anlatamadığımı düşünüp formul ile yaptığım tabloyu vba ya dökebilecek bir üstad bakabilirse sevinirim.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Patron değerli yardımın için çok teşekkür ederim. Uzun zamandır yoğun işlerden dolayı foruma bakamıyordum. Çok güzel olmuş elinize sağlık, ayağınıza taş değmesin :)
ÇÖZÜLDÜ

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri