• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excelden etiket çıktısı alma

makroeko

Yeni Üye
Aldığı beğeni
51
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 147
Arkadaşlar sizden ricam şu;

B3 ,B4 ve B5 deki verileri 30x60 mm boyutunda yapışkanlı etikete basmak istiyorum.

Dosyada örnek resim var.

Ürün listesi daha çok var.

Yazıcı marka ve modeli ARGOX os-214 plus.

Excelin kendi ayarlarından ne yaparsak yapalım bi türlü olmuyor. Araştırmalarıma göre yazıcının kendi ayarlarından yapmak gerekiyormuş.

Argoxa air Bartender programını kullanıyorum ama exceldeki verileri veritabanına çekiyor ama full versiyon istiyor. O da baya pahalı.

Sizden ricam excelden etiket çıktısını 30x60 mm etikete tam oturtacak şekilde yapmam için yardımlarınızı ve önerilerinizi rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Etiket yazıcım olmadığı için deneme yapamıyorum ancak şunu söyleye bilirim.

1-) Sayfa boyutunu etikete göre ayarlayın, O sayfada düzenleme yapın.
2-) Satır ve Sütun genişliklerini 0,5 gibi küçük karelere ayın, hücrelere numaralar yazın. Çıktı alın hangi numaralar görünüyor ve etiketin içinde kalıyorsa o hücreleri birleştirerek istediğini formüller ile etiketi oluşturup çıktı alın. Her etiket arasında boşluk olacak şekilde bu düzeni devam ettini. Birkaç çıktı almadan doğru boyutlandırmayı net olarak bulabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Görseldeki gibi sayfa düzeninden ayarlama yapamıyor musunuz ?
Satır Yüksekliği: 0,91 cm , sütun genişliğini 5,91 cm olarak ayarlayıp deneyebiiirsiniz.

Ekli dosyalar

• 1777328475517.png
    1777328475517.png
    73.1 KB · Gösterim: 11
Geri