• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Tek Bir Hücreye Yazılan Dinamik Formülle Müşteri Bazlı Kümülatif (Yürüyen) Toplam Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hakan_Ve

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Herkese selamlar, üzerinde çalıştığım cari hesap takip dosyasında içinden çıkamadığım bir kümülatif toplam sorunu var. Bir tabloda karışık şekilde müşteri numaraları, işlem tarihleri ve tutarlar mevcut. Benim istediğim şey, her satırın yanına sadece o müşteri numarasına ait geçmişten o güne kadarki kümülatif (yürüyen) toplamı getirmek. Yani Excel, ilgili satırdaki müşterinin önceki tüm işlemlerini dinamik olarak toplasın.Klasik ETOPLA($A$2:A2...) yöntemiyle yapınca aşağı doğru binlerce satırda dosya inanılmaz kasılıyor ve formülü her yeni satıra manuel çekmek gerekiyor. Office 365'in yeni TARAMA (SCAN) veya LAMBDA fonksiyonları ile tek bir hücreye formül yazıp tüm sütuna dinamik olarak (taşma özelliğiyle) bu kümülatif toplamı dağıtmanın profesyonel bir yolu var mıdır? Örnek dosyayı ekledim, değerli hocalarımın desteğini bekliyorum.

Windows 10 Microsoft Edge 152
formül yerine tablo ve özettablo farklı bir çözüm olabilir mi?

Herkese selamlar, üzerinde çalıştığım cari hesap takip dosyasında içinden çıkamadığım bir kümülatif toplam sorunu var. Bir tabloda karışık şekilde müşteri numaraları, işlem tarihleri ve tutarlar mevcut. Benim istediğim şey, her satırın yanına sadece o müşteri numarasına ait geçmişten o güne kadarki kümülatif (yürüyen) toplamı getirmek. Yani Excel, ilgili satırdaki müşterinin önceki tüm işlemlerini dinamik olarak toplasın.Klasik ETOPLA($A$2:A2...) yöntemiyle yapınca aşağı doğru binlerce satırda dosya inanılmaz kasılıyor ve formülü her yeni satıra manuel çekmek gerekiyor. Office 365'in yeni TARAMA (SCAN) veya LAMBDA fonksiyonları ile tek bir hücreye formül yazıp tüm sütuna dinamik olarak (taşma özelliğiyle) bu kümülatif toplamı dağıtmanın profesyonel bir yolu var mıdır? Örnek dosyayı ekledim, değerli hocalarımın desteğini bekliyorum.
Deneyiniz; d2 hücresine yazınız

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Windows 10 Google Chrome 151
Islem_Takibi sayfasında, tablonun hemen altındaki yeni satıra:
  1. Müşteri No: Yalnızca müşteri kodunu yazın.
  2. Tarih: Ayraç kullanmadan 8 hane girin.
    Örnek: 01092026 → 01.09.2026
  3. İşlem Tutarı: Yalnızca rakamsal tutarı girin.
    Örnek: 15000 — ₺ işareti yazmayın.

Excel2024 ve 365 kullanıcıları için alternatif:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Hepinizin eline, emeğine sağlık hocalarım. Kısa sürede bu kadar farklı ve yaratıcı alternatiflerin gelmesi harika.
azraep hocam özet tablo da bir seçenekti fakat veri setim çok dinamik olduğu için formül formunda kalmam gerekiyordu, ilginiz için teşekkürler.
SNNAY ve kutuka hocalarım, gönderdiğiniz mantıklar çok pratik ve satır bazlı olarak harika çalışıyor. Bilgisayarı yormayan alternatif kurgular için çok teşekkür ederim.
askan hocam, tam olarak aradığım ve Excel'i hiç yormayacak olan o "tek hücreden aşağı taşan dinamik kurgu" buydu. Paylaştığınız MAP ve LAMBDA içeren formül tam nokta atışı çalıştı. Excel 365'in bu gücünü sayenizde dosyama entegre etmiş oldum.
Destek olan tüm hocalarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri