• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Sayıya Çevrilemeyen "Metin Olarak Saklanan Sayı" Hatasını Toplu Düzeltme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

GKCKRMN

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Herkese merhaba.
Muhasebe programından Excel'e veri aktardığımda tutar sütunundaki sayıların başında küçük yeşil üçgenler çıkıyor ve hücrelerin "Metin Olarak Saklanan Sayı" olduğunu söylüyor. Bu yüzdendir ki sayfanın altında TOPLA fonksiyonu yazdığımda sonuç sürekli sıfır (0) çıkıyor, sayıları hiç görmüyor.
Hücrelerin içine tek tek girip F2+Enter yapınca düzeliyor ama tabloda 15 binden fazla satır var, tek tek yapmama ömür yetmez. Sütunu seçip hücre biçimlendirmeyi 'Sayı' veya 'Para Birimi' yapsam da hiçbir şey değişmedi.
Bu yeşil üçgenli metin sayıları topluca gerçek sayıya dönüştürmenin en pratik yolu (formülle, makroyla veya Veri menüsündeki bir araçla) nedir? Örnek bozuk şablon dosyam ektedir, yardımlarınız için teşekkürler.

Windows 10 Google Chrome 152
Herhangi bir hücreye 1 yazın, bu hücreyi kopyalayın, Hatalı sayıların olduğu sütunu seçip. Özel Yapıştırda ÇARP uygulayın..

Çözüm
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 152
Alicimri hocam çok teşekkür ederim, hızır gibi yetiştiniz.
Dediğiniz gibi boş bir yere 1 yazıp kopyaladım, sonra sütunu seçip Özel Yapıştır'dan Çarp dedim. 15 bin satırlık verinin hepsi saniyeler içinde sayıya döndü ve alttaki TOPLA fonksiyonum sonunda çalıştı. Beni çok büyük bir dertten kurtardınız.
Elinize, emeğinize sağlık! Konu çözülmüştür.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri