Selamlar herkese, iyi günler.
Elimde bir kargo etiket listesi var. A sütununda "Ürün Adı", B sütununda ise o üründen "Kaç Adet" basılması gerektiği yazıyor.
Örnek olarak:
A2 hücresinde
Benim istediğim, yan sayfaya ya da başka bir sütuna bu ürünün alta doğru otomatik olarak 3 satır boyunca tekrarlanması. Yani 3 tane alt alta "Kablosuz Klavye" yazacak, sonra bir alt satırdaki ürüne geçecek, onun yanındaki adet neyse o kadar tekrarlayacak.
Listede yüzlerce ürün ve karşılarında farklı adetler var. Bunu tek tek satır ekleyip kopyala yapıştır yaparak yetiştirmem imkansız. Ofiste Office 365 kullanıyoruz. Makro kullanmadan, sadece formülle bu satırları adet sayısına göre aşağıya doğru nasıl çoğaltabiliriz?
Örnek şablonu bilgisayarımdaki bir hatadan dolayı yükleyemedim ama kurgu tam olarak şu şekildedir, hocalarım direkt Excel'e kopyalayıp deneyebilir:
Destek olacak tüm hocalarımıza şimdiden çok teşekkür ederim.
↓DİKKAT: DOSYA YÜKLEMEDEN KONU AÇMAYINIZ.!!! ↓ Bunu gördüm ama bilgisayarda olan sorundan dolayı yükleyemedim kusura bakmayın.
Elimde bir kargo etiket listesi var. A sütununda "Ürün Adı", B sütununda ise o üründen "Kaç Adet" basılması gerektiği yazıyor.
Örnek olarak:
A2 hücresinde
Kablosuz Klavye yazıyor, B2 hücresinde ise adet olarak 3 yazıyor.Benim istediğim, yan sayfaya ya da başka bir sütuna bu ürünün alta doğru otomatik olarak 3 satır boyunca tekrarlanması. Yani 3 tane alt alta "Kablosuz Klavye" yazacak, sonra bir alt satırdaki ürüne geçecek, onun yanındaki adet neyse o kadar tekrarlayacak.
Listede yüzlerce ürün ve karşılarında farklı adetler var. Bunu tek tek satır ekleyip kopyala yapıştır yaparak yetiştirmem imkansız. Ofiste Office 365 kullanıyoruz. Makro kullanmadan, sadece formülle bu satırları adet sayısına göre aşağıya doğru nasıl çoğaltabiliriz?
Örnek şablonu bilgisayarımdaki bir hatadan dolayı yükleyemedim ama kurgu tam olarak şu şekildedir, hocalarım direkt Excel'e kopyalayıp deneyebilir:
| Ürün Adı (Mevcut) | Basılacak Adet (Mevcut) | İstenen Listeleme (Formül ile) |
|---|---|---|
| Kablosuz Klavye | 3 | Kablosuz Klavye |
| Oyuncu Mouse | 2 | Kablosuz Klavye |
| USB Bellek | 1 | Kablosuz Klavye |
| Oyuncu Mouse | ||
| Oyuncu Mouse | ||
| USB Bellek |
↓DİKKAT: DOSYA YÜKLEMEDEN KONU AÇMAYINIZ.!!! ↓ Bunu gördüm ama bilgisayarda olan sorundan dolayı yükleyemedim kusura bakmayın.