• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Satırları Yanındaki Sayı Adedi Kadar Alta Doğru Tekrarlama Formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ayv74

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Katkı
%0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Selamlar herkese, iyi günler.
Elimde bir kargo etiket listesi var. A sütununda "Ürün Adı", B sütununda ise o üründen "Kaç Adet" basılması gerektiği yazıyor.
Örnek olarak:
A2 hücresinde Kablosuz Klavye yazıyor, B2 hücresinde ise adet olarak 3 yazıyor.
Benim istediğim, yan sayfaya ya da başka bir sütuna bu ürünün alta doğru otomatik olarak 3 satır boyunca tekrarlanması. Yani 3 tane alt alta "Kablosuz Klavye" yazacak, sonra bir alt satırdaki ürüne geçecek, onun yanındaki adet neyse o kadar tekrarlayacak.
Listede yüzlerce ürün ve karşılarında farklı adetler var. Bunu tek tek satır ekleyip kopyala yapıştır yaparak yetiştirmem imkansız. Ofiste Office 365 kullanıyoruz. Makro kullanmadan, sadece formülle bu satırları adet sayısına göre aşağıya doğru nasıl çoğaltabiliriz?
Örnek şablonu bilgisayarımdaki bir hatadan dolayı yükleyemedim ama kurgu tam olarak şu şekildedir, hocalarım direkt Excel'e kopyalayıp deneyebilir:

Ürün Adı (Mevcut)Basılacak Adet (Mevcut)İstenen Listeleme (Formül ile)
Kablosuz Klavye3Kablosuz Klavye
Oyuncu Mouse2Kablosuz Klavye
USB Bellek1Kablosuz Klavye
Oyuncu Mouse
Oyuncu Mouse
USB Bellek
Destek olacak tüm hocalarımıza şimdiden çok teşekkür ederim.

↓DİKKAT: DOSYA YÜKLEMEDEN KONU AÇMAYINIZ.!!! ↓ Bunu gördüm ama bilgisayarda olan sorundan dolayı yükleyemedim kusura bakmayın.

böylemi olacak deneyiniz

Deneyin
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
yada
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Alicimri hocam, arzuhalci hocam ve 52779 hocam, hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Alicimri hocamın 5. mesajda paylaştığı modern Office 365 dinamik dizi formülü tam olarak istediğim sonucu verdi. Listede yüzlerce satır olmasına rağmen tek bir hücreye yazdığım formül sayesinde tüm ürünler yanındaki adet kadar tıkır tıkır alta doğru sıralandı. Beni çok büyük bir hamallıktan ve zaman kaybından kurtardınız.
52779 hocamın ve arzuhalci hocamın hazırlayıp eklediği alternatif dosyalar için de emeklerine sağlık, arşivime ekledim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri