• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de şarta bağlı PİVOT TABLE

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Reason01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
39
Excel V
Office 2016 TR
Kolay gelsin herkese. 11 aylık verilen bulunduğu yaklaşık 35bin kişilik hasta listemiz mevcut. istenilen şu;

ahmet kişisi 1 ocakta 10 kere muayene olmuşsa bunu ayrı bir sutuna sayacak, mehmet kişisi 1 ocakta 1 kere muayene olmuşsa bunu ayrı bir sutuna sayacak.

örnek tabloyu ekliyorum. umarım anlatabilirim sorunu

Ekli dosyalar

Çözüm
Merhaba anladığım kadarıyla bir aya ait çoklu ve tekil muayene istemlerini bulmak istiyorsunuz ve elinizde isim ve tarihten oluşan bir veri var. Öncelikle verinizi bir yere kopyalayıp yinelenenleri kaldırın, sonra bir yanındaki sütünuna çoklu veya tekil istemleri ayırt etmek için eğer ve çokeğersay fonksiyonlarını kullanacağımız bir formül yazın. En son bu tablonun özet tablosunu alıp istediğiniz hale dönüştürebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Merhaba anladığım kadarıyla bir aya ait çoklu ve tekil muayene istemlerini bulmak istiyorsunuz ve elinizde isim ve tarihten oluşan bir veri var. Öncelikle verinizi bir yere kopyalayıp yinelenenleri kaldırın, sonra bir yanındaki sütünuna çoklu veya tekil istemleri ayırt etmek için eğer ve çokeğersay fonksiyonlarını kullanacağımız bir formül yazın. En son bu tablonun özet tablosunu alıp istediğiniz hale dönüştürebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Çözüm
Teşekkür ederim eve bu işe yarıyor fakat bunlara ek bu hastaların muayene olduğu birimler mevcut. onları nasıl dahil edebilirz formüle. ?

Teşekkür ederim eve bu işe yarıyor fakat bunlara ek bu hastaların muayene olduğu birimler mevcut. onları nasıl dahil edebilirz formüle. ?
Verinizde muayene oldukları birimlerin olduğunu varsaymamıştım, zira yüklediğiniz dosyada da sadece isim ve tarihten oluşan bir veri seti vardı. Raporlamak, görmek istediğiniz tam olarak nedir? Hangi birimde kaç tane çoklu veya tekli muayene istemlerini bulmak mı? detay verirseniz yardımcı olunur. Muayene olunan birimleri formüle ne maksatla dahil etmek istiyorsunuz? bu sorunun cevaplanması lazım.

Verinizde muayene oldukları birimlerin olduğunu varsaymamıştım, zira yüklediğiniz dosyada da sadece isim ve tarihten oluşan bir veri seti vardı. Raporlamak, görmek istediğiniz tam olarak nedir? Hangi birimde kaç tane çoklu veya tekli muayene istemlerini bulmak mı? detay verirseniz yardımcı olunur. Muayene olunan birimleri formüle ne maksatla dahil etmek istiyorsunuz? bu sorunun cevaplanması lazım.
OCAK
TekliİkiliÇokluToplam
628425049509738
Birim 1
6000​
Birim 2
50​
Birim 3
50​
Muayene 1
50​
Muayene 2
50​
Muayene 3
84​

yapmak istediğim tablo tam olarak bu. elindeki veride kişi adı- bölüm adı - istem türü ve tarih mevcut. sizin dediklerinizi kullnarak tekil yada çoklu işlem olarak saydırdım. tabloya yazdım. şimdi bunları hangi ayda hangi bölüm kaç tane tekli-ikili istem yollamış onun verisi isteniyor. ? pivot tabloda yaptığımda en soldaki BİRİM1-2-3 kısmını tek satırda + işareti ile gizleyebiliyorum. Veri-Gruplandır yapınca kullanışlı olmuyor çok. Bunu anlatmak istemiştim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri