• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de otomatik veri sıralama yapmak...

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

CelalDemir61

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Excel'de bir çalışma yapmak istiyorum örneğin;

A2 Hücresi Dosya No / B2 hücresi Adı Soyadı / C2 Hücresi Teklif Durumu / C3 hücresi ise Tutar verilerini gireceğim. böyle yaklaşık 300-400 satır veri gireceğim. Bir satırdaki veri girişini tamamladığımda "Tutar" a göre otomatik sıralama yapması gerekiyor. Mesela 50. sıradaki kişi 50.000 yazdığında en yüksek değer o ise ve teklif geçerli ise o satırı 1. sıraya alması gerekiyor. böyle bir şey mümkün müdür. bir çok şeyi denedim ama olmadı maalesef. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• Örnek.xlsx
    11.8 KB · Gösterim: 7
Merhaba,
XLSM uzantılı farklı kaydettiğiniz dosyayı ekler misiniz.
Dosya ekte deneyin.

Ekli dosyalar

• Örnek (3).xlsm
    16.3 KB · Gösterim: 5
Sondaki 2 yi silip tekrar deneyiniz. ( 2 tane var)
1734527694745.png

Dosya dinamik hale getirildi. E sütununda satır sayısı farketmeksizin çalışır. ayrıca tablo başındaki A sütununda girdiğiniz sıra numaraları değişmez.
Oldu fakat teklif durumunu girdiğimde değil de tutarı girdiğimde satırı ilgili yere atması gerekiyor. bu mümkün müdür?

Yani Dosya no girdim, adı soyadı girdim teklif durumunu girdim rakamı girdim. eğer teklif durumu geçersiz ise rakama bakmaksıznı o kişi alta gönderecek. geçerli ise rakama göre sırasına gönderecek.

20. mesajda paylaştığım dosya zaten tutar girdikten sonra işlem yapıyor?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri