• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de otomatik veri sıralama yapmak...

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

CelalDemir61

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Excel'de bir çalışma yapmak istiyorum örneğin;

A2 Hücresi Dosya No / B2 hücresi Adı Soyadı / C2 Hücresi Teklif Durumu / C3 hücresi ise Tutar verilerini gireceğim. böyle yaklaşık 300-400 satır veri gireceğim. Bir satırdaki veri girişini tamamladığımda "Tutar" a göre otomatik sıralama yapması gerekiyor. Mesela 50. sıradaki kişi 50.000 yazdığında en yüksek değer o ise ve teklif geçerli ise o satırı 1. sıraya alması gerekiyor. böyle bir şey mümkün müdür. bir çok şeyi denedim ama olmadı maalesef. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• Örnek.xlsx
    11.8 KB · Gösterim: 7
Böyle bir şey mümkün ama daha iyi bir yöntem olabilir.

1. Çözüm verilerinizi bir tabloya yazarsınız. Baska bir tabloya veriler buradan tutara gore sıralı olarak gelir. Yeni veri girdikçe sıralama değişir.

2. Çözüm powerquery ile yapılabilir. Her veri yazildiginda powerquerrynin güncellemesi icin kod yazilmasi gerej

Farklı kaydet seçeneği ile Makro İçerebilen Excel olarak xlsm uzantılı kaydetmelisiniz.

Tutara göre derken ?

Gördüm. Oradaki en büyük rakam en üstte olacak diyorsunuz yani. Yani kısacası Tutara göre eksilen sıralamada olacak dimi...

3000'e kadar gidiyor.
Deneyiniz. Lğtfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Örnek_tutara göre sıralama.xlsx
    62.9 KB · Gösterim: 2
Keşke sebebini de yazsaydın da ona göre gardımızı alsaydık.

Şoyle bir durum var teklif durumu başlığında geçerli yazıyorsa sıralamaya girmesi lazım. ama eğer geçersiz ise en sona atması gerekiyor.

Şimdi oldu. Tamam sorun anlaşıldı. Sizin bilgisayarınızda 365 versiyon yok. Olsaydı işiniz tamamdı. 2016 versiyona göre bakıyorum.

kodu giriyorum fakat dosyayı kapatıp açtığımda silinmiş görünüyor :confused::confused:

Dosya dinamik hale getirildi. E sütununda satır sayısı farketmeksizin çalışır. ayrıca tablo başındaki A sütununda girdiğiniz sıra numaraları değişmez.

Ekli dosyalar

• Örnek.xlsm
    18.7 KB · Gösterim: 8
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri