• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de metin olarak saklanan sayıları toplu olarak sayıya çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

boydag

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Merhaba, log sisteminden Excel'e veri aktardım. Sayıların sol üst köşesinde yeşil üçgen uyarı işareti çıkıyor ve "Metin Olarak Saklanan Sayı" diyor. Hücre biçimlendirden sayı yapıyorum ama düzelmiyor, ETOPLA veya TOPLA formülü yazdığımda sonucu 0 (sıfır) veriyor. Tek tek hücreye çift tıklayınca düzeliyor ama 5000 satır veri var, tek tek yapmam imkansız. Bu yeşil hatalı sayıları toplu halde normal sayı formatına nasıl getirebilirim?

aşağıdaki konuyu inceleyiniz.

Konu Sahibi
Patron hocam yönlendirdiğiniz konuyu inceledim, oradaki "Metni Sütunlara Dönüştür" mantığını denedim ama benim Office 2013 versiyonundan mı kaynaklı bilmiyorum, bazı satırlarda dönüşüm yaparken hata verdi, tam düzenleyemedim.
Acaba bunu hiç o menülerle uğraşmadan, yan taraftaki boş sütuna bir formül yazıp aşağı doğru çekerek çözebilir miyim? Sayıyı metne zorlayan veya metni sayıya çeviren bir Excel fonksiyonu vardı sanki ama tam adını hatırlayamadım. Yan sütuna hangi formülü yazarsam bu yeşil üçgenli hücreleri sayıya çevirebilirim.

orada Metni Sütunlara Dönüştürden bahsetmiyor.
çok hızlı bir çözüm sunulmuş.
çözüm olan mesajı tekrar okuyunuz.

Çözüm
Konu Sahibi
Haklısınız Patron hocam, kusura bakmayın aceleyle tam dikkatli okumamışım.
Şimdi yönlendirdiğiniz konudaki o "1 ile çarpma" hilesini dikkatlice baştan okudum ve tablomda uyguladım. Boş bir yere 1 yazıp kopyaladım, sonra yeşil üçgenli sütunu seçip Özel Yapıştır -> Çarp dedim.
İnanılmaz gerçekten, saniyeler içinde tüm sütun normale döndü ve altındaki TOPLA formülü de çalışmaya başladı. Beni çok büyük bir dertten kurtardınız. İlginiz, sabrınız ve hızlı yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Elinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri