• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Makro ile Açılır Listeden Seçilen Değere Göre Tüm Satırı Başka Bir Sayfaya Taşıma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Osman Gazi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba SSNAY hocam
Önceki konuyu "Çözüldü" olarak işaretlediğiniz için aynı konu altına yazamadım, özelden de mesaj atılmıyor galiba, onun için tekrar konu açtım kusura bakmayın.
Gönderdiğiniz kodlar çok işime yaradı çok teşekkür ederim.
Sadece bir yerde sıkıntı yaşadım, o da silinen satır "Geçmiş İşlemler" e ekleniyor ama farklı bir satır daha eklendiğinde önceki satırın üzerine yazıyor yani geçmiş işlemlerde sadece bir satır oluyor. Her eklenen satırı bir önceki satırın üzerine değil de alt alta ekleyecek şekilde düzenleme yapabilir miyiz acaba.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kolay gelsin.

Çözüm
Deneyiniz. Sayfayı tablo olarak biçimlendirmenize gerek yok, grafik tablosu oluşturacağınız zaman tablo aralığını yeni verilerin eklenebileceğini göz önüne alarak belirlersiniz örneğin b1:r5000 yaptığınızda henüz 100 belki 500 işleminiz varsa bile sonrasında eklenen verilerinizde dahil edecektir
Konu Sahibi
Sizin gönderdiğiniz dosyada sıkıntı olmuyor ama benim diğer dosyada üzerine yazıyor hocam kusura bakmayın, sizin dosyada sorun yok ama benim dosyada niye böyle bir hata verir ki acaba

Sizin asıl dosyanızda bulunan GEÇMİŞ İŞLEMLER sayfasını siliniz ve yeni bir Sayfa oluşturup adını GEÇMİŞ İŞLEMLER yapınız düzelecektir.
Sizin gönderdiğiniz dosyada sıkıntı olmuyor ama benim diğer dosyada üzerine yazıyor hocam kusura bakmayın, sizin dosyada sorun yok ama benim dosyada niye böyle bir hata verir ki acaba

Konu Sahibi
Sizin asıl dosyanızda bulunan GEÇMİŞ İŞLEMLER sayfasını siliniz ve yeni bir Sayfa oluşturup adını GEÇMİŞ İŞLEMLER yapınız düzelecektir.
Benim dosyada bulunan GEÇMİŞ İŞLEMLER sayfasında tablo oluşturduğum için içine yazınca sonraki satırları üzerine yazıyor hocam. Tablo oluşturmayınca üzerine yazmıyor. Normal çalışıyor.
Tablo içerisine ekleme imkanımız varsa ve yapabilirsek çok iyi olur ama yapılmıyorsa da tabloyu iptal edeyim normal satırlara eklesin.

Konu Sahibi
G sütunundaki veri 0'dan farklı olduğunda devam edilsin mi diye sorulmadan 0'dan farklı bir değer olduğu belirtilip otomatik kapansa olur mu hocam yani devam etmeye izin verilmese daha iyi olur çünkü devam ederse portföyde var olan bir hisse silinmiş olacak.
Bir de geçmiş işlemlere eklenen satırlarla ilgili rapor benzeri dinamik grafikler oluşturmak istesem tablo olmadığı için sıkıntı olmaz mı hocam. Sürekli veriler değişeceği için sonradan eklenen veriler grafiklere aktarılır mı? Tablo olsa sütunu seçebiliyoruz ama normal satırlarda bu veri akışını sağlayabilir miyiz acaba

G sütunundaki veri 0'dan farklı olduğunda devam edilsin mi diye sorulmadan 0'dan farklı bir değer olduğu belirtilip otomatik kapansa olur mu hocam yani devam etmeye izin verilmese daha iyi olur çünkü devam ederse portföyde var olan bir hisse silinmiş olacak.
Bir de geçmiş işlemlere eklenen satırlarla ilgili rapor benzeri dinamik grafikler oluşturmak istesem tablo olmadığı için sıkıntı olmaz mı hocam. Sürekli veriler değişeceği için sonradan eklenen veriler grafiklere aktarılır mı? Tablo olsa sütunu seçebiliyoruz ama normal satırlarda bu veri akışını sağlayabilir miyiz acaba
1. sorun çözüldü 0 dan farklı ise işlem iptal ediliyor
2. sorun için grafik tablosu oluşturacağınız zaman tablo aralığını yeni verilerin eklenebileceğini göz önüne alarak belirlersiniz örneğin b1:r5000 yaptığınızda henüz 100 belki 500 işleminiz varsa bile sonrasında eklenen verilerinizde dahil edecektir

Konu Sahibi
Tabloyu 10 satır olacak şekilde yapıyorum ama ilk satırı 11.satırdan itibaren ekliyor hocam tablonun satırları boş bile olsa dolu görüyor galiba. 100 satır bile yapsam eklenen ilk satırı 101.satıra ekliyor yani

Yeni bir GEÇMİŞ İŞLEMLER sayfası oluşturup tablo olarak biçimlendirmeden düzgün kayıt alabiliyor musunuz

Konu Sahibi
Yeni bir GEÇMİŞ İŞLEMLER sayfası oluşturup tablo olarak biçimlendirmeden düzgün kayıt alabiliyor musunuz
Tablo oluşturmadan yapınca sıkıntı olmuyor hocam öyle normal çalışıyor ama tablo oluşturunca ilk satırı tablonun son satırından itibaren eklemeye başlıyor. Bu şekilde de kullanırım ama geçmiş işlemlerdeki verilere göre dinamik bir grafik oluşturmak istiyorum ama geçmiş işlemlerdeki veriler sürekli artacağı için grafiklere otomatik yansımasını istiyorum. Tablo olmadan dinamik olarak aynı veri akışını sağlayabilir miyiz acaba. Örneğin işlemdeki adeti sıfır olan hisseler silindikçe geçmiş işlemlere eklenecek ve elde edilen kar sürekli artacak. Grafiklerde de bu değişimi otomatik olarak yansıtmak istiyorum. Dilimleyici vs kullanacağım.
Tablo olunca daha kolay oluyor diye biliyorum, onun için sordum hocam.

Deneyiniz. Sayfayı tablo olarak biçimlendirmenize gerek yok, grafik tablosu oluşturacağınız zaman tablo aralığını yeni verilerin eklenebileceğini göz önüne alarak belirlersiniz örneğin b1:r5000 yaptığınızda henüz 100 belki 500 işleminiz varsa bile sonrasında eklenen verilerinizde dahil edecektir

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri