• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Makro ile Açılır Listeden Seçilen Değere Göre Tüm Satırı Başka Bir Sayfaya Taşıma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Osman Gazi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin
Bir proje üzerinde birkaç haftadır çalışıyorum ama bir yerde takıldım maalesef.
Excel'de borsa takip programı yapmaya çalışıyorum. İnternetten anlık veri çektiğim sayfalar dışında alışlarım, satışlarım ve portföy adında birbiri ile bağlantılı 3 sayfam var.
Alışlarımda eklediğim hisse hem portföy sayfasına ekleniyor hem de satışlarım sayfasında satılacak hisse kısmında açılır listede sadece bu hisseler çıkıyor.
Satışlarım sayfasından bir hissenin tamamını veya belirli bir miktarını sattığımda da portföy sayfasında geriye ne kadar kaldıysa o kadarı görünüyor.
Satışlarım sayfasında tablonun üzerinde bir hücreye alınan hisselerin isimlerinin çıktığı bir açılır liste daha ekledim ve bu açılır listenin yanına "Verileri Taşı" adında bir buton ekledim.(linkteki dosyada buton ekli değil, açılır listenin olduğu hücrenin yanındaki hücreye ekleyecektim ama unutmuşum kusura bakmayın)
Satışlarım sayfasında bir hissenin tamamını sattığımda yani işlemdeki adet sıfır olduğunda açılır listeden bu hissenin adını seçip butona tıkladığımda satışlarım sayfasındaki bu hissenin olduğu satırı geçmiş işlemler adında farklı bir sayfaya taşımasını istiyorum.
Ayrıca artık o hisse ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacağı için alışlarım ve portföy sayfalarından da silinmesini istiyorum.
Özetle o hisse ile ilgili bütün işlemleri silmek istiyorum ama yine de geçmiş işlemlerde olsun ki geçmişe yönelik toplam kar-zarar içinde bir rapor hazırlayabileyim.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin.

Çözüm
Excel'de borsa takip programı yapmaya çalışıyorum. İnternetten anlık veri çektiğim sayfalar dışında alışlarım, satışlarım ve portföy adında birbiri ile bağlantılı 3 sayfam var.
Alışlarımda eklediğim hisse hem portföy sayfasına ekleniyor hem de satışlarım sayfasında satılacak hisse kısmında açılır listede sadece bu hisseler çıkıyor.
Satışlarım sayfasından bir hissenin tamamını veya belirli bir miktarını sattığımda da portföy sayfasında geriye ne kadar kaldıysa o kadarı görünüyor.
Satışlarım sayfasında tablonun üzerinde bir hücreye alınan hisselerin isimlerinin çıktığı bir açılır liste daha ekledim ve bu açılır listenin...
Satışlarım sayfasında tablonun üzerinde bir hücreye alınan hisselerin isimlerinin çıktığı bir açılır liste daha ekledim ve bu açılır listenin yanına "Verileri Taşı" adında bir buton ekledim.(linkteki dosyada buton ekli değil, açılır listenin olduğu hücrenin yanındaki hücreye ekleyecektim ama unutmuşum kusura bakmayın)
Satışlarım sayfasında bir hissenin tamamını sattığımda yani işlemdeki adet sıfır olduğunda açılır listeden bu hissenin adını seçip butona tıkladığımda satışlarım sayfasındaki bu hissenin olduğu satırı geçmiş işlemler adında farklı bir sayfaya taşımasını istiyorum.
Ayrıca artık o hisse ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacağı için alışlarım ve portföy sayfalarından da silinmesini istiyorum.
Özetle o hisse ile ilgili bütün işlemleri silmek istiyorum ama yine de geçmiş işlemlerde olsun ki geçmişe yönelik toplam kar-zarar içinde bir rapor hazırlayabileyim.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin.
Deneyiniz

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Deneyiniz

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhabalar hocam
Sizin gönderdiğiniz dosyaya baktım, tam istediğim gibi olmuş, bir sayfa kod yazmışsınız ne kadar teşekkür etsem azdır.
Allah razı olsun.
Bu foruma yazmadan önce farklı forumlarda da yazdım ama hem çok geç cevap veriliyor hem de sorunuma çözüm bulamamıştım.
Bugün bu forumu buldum ve üye oldum. Hem 2-3 saat içinde dönüş yapıldı hem de sorunum çözüldü.
Bundan sonra excel de takıldığım bir şey olunca ilk olarak bu foruma yazacağım.
Tekrar teşekkür ederim.
Kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri